IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
21:01 | 28 март 2015
Обновен: 03:16 | 8 май 2024

Тригодишен моторист обра овациите на старта на мото сезона

Стотици рокери се събраха пред Катедралата да си пожелаят лек и безавариен път

По материала работи: Слав Велев
Тригодишен моторист обра овациите на старта на мото сезона

Александър на 3 години и половина се оказа най-атрактивният рокер на старта на мото сезона. Бурни овации предизвика появата му сред редиците на моторджиите, събрали се пред Катедралния храм „Свето Успение Богородично”. Близките на Алекс споделиха, че още преди да проходи, той се е качил на мотора. Това е причината без никакво притеснение от шума на двигателите и силната музика да премине спокойно, яхнал возилото си, облечен в задължителните кожени дрехи.

 

Закачки и добра атмосфера съпътстваха старта на мото сезона. Прииждаха стотици рокери, закопнели да яхнат моторите си и през тази година. Случайните минувачи се спираха и се присъединяваха към моторджийската компания, за да се порадват на машините и на мъжете и дамите в кожени дрехи. Много от рокерите бяха довели и децата си.

 

Събитието подгря Тома и неговата банда. Младите рок музиканти често участват в откриването на мото сезона в различни градове, но подчертаха, че тръпката във Варна е различна. След като приключи участието си на сцената, Тома не пропусна да направи снимки на най-атрактивните машини.

 

Точно в 13 часа мотористите потеглиха на традиционното шествие, с което се отбелязва началото на сезона. На старта на шествието свещеник ги поръси за здраве и безаварийно каране през годината Това беше най-честото пожелание, което рокерите си отправяха. „Не си правете шега с машините! Ако не мислите за себе си, мислете за своите близки и приятели, които най-много се притесняват за вас”, гласеше един от апелите, който прозвуча от трибуната.

 

С „уважаеми приятели” се обърна към моторджиите заместник кметът на Варна Тодор Иванов, който приветства присъстващите от името на градоначалника Иван Портних и на цялата общинска администрация. „Искам да пожелая на всички вас много здраве, успехи и преди всичко безаварийно и дълго управление на вашите зверове. За мен моторът е свобода, затова пожелавам на всички варненци да бъдат заразени от вашия дух, от огъня в кръвта и от свободата на мисленето, това което вие демострирате ежедневно. На добър път, приятели!” – пожела Тодор Иванов.

 

Колоната от моторджии, дълга около километър и половина, премина по предварително обявения маршрут. Навсякъде по трасето рокерите бяха посрещани от минувачите с овации и светкавици на фотоапарати.

 

Полина Петрова

 

Коментари

Новини Варна