IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
15:18 | 29 март 2015
Обновен: 10:11 | 6 май 2024

Обявиха Анджелина Джоли за феминистка икона

Звездата участва в кампания срещу изнасилванията на жени във военни зони

По материала работи: Лиляна Трънкова
Обявиха Анджелина Джоли за феминистка икона

Анджелина Джоли бе обявена за феминистка икона във Великобритания въз основа на анкета, съобщи Контактмюзик.

Тя изпреварва британската актриса и модел Ема Уотсън, австралийската писателка Джърмейн Гриър, американската актриса Дженифър Лорънс и британската журналистка Кейтлин Моран.

39-годишната Джоли, която е посланик на добра воля на ООН, оглави своеобразната класация заради неуморното си участие в кампанията срещу изнасилванията на жени във военни зони.

"Бяхме водени от схващането за еманципацията на жените и честването на женствеността, а Джоли въплъщава прекрасно в себе си и едното, и другото", заяви Хайди Ремън, основателка на организиралия анкетата сайт Roseandwillard.com.

Звездата от филма "Господарка на злото", която наскоро се подложи на операция, за да бъдат отстранени яйчниците й, след като установи, че рискът да бъде засегната от рак на яйчниците е 50-процентен, победи в надпреварата Ема Уотсън, която зае второ място. В челната петица са също звездата от "Игрите на глада" Дженифър Лорънс и авторката на книгата "Как да бъдеш жена" Кейтлин Моран.


/БТА/

 

Коментари

Новини Варна