IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
20:32 | 5 април 2015
Обновен: 10:13 | 6 май 2024

Бой с възглавници в центъра на Ню Йорк

Имаше и в София

По материала работи: Юлиян Атанасов
Бой с възглавници в центъра на Ню Йорк

В центъра на Ню Йорк, на площад Вашингтон скуеър, се проведе събитие, което всяка година с нетърпение очакват много граждани на мегаполиса - бой с възглавници.
Няколкостотин души с меки възглавници в ръце се събраха на площада в следобедните часове. Правилата на тази игра не са много. В "битката" може да се използват само възглавници без пера, а да се атакува противника може само въоръжен с възглавница.
Някои от участниците в "битката" дойдоха на бойното поле в пижами. Това не само че не е забранено, но дори се насърчава. Според правилата, след като "битката" приключи, "оръжията" трябва или да се приберат вкъщи, или да бъдат поставени в специални контейнери. Миналата година организаторите предадоха на нюйоркски приюти повече от 1500 бойни възглавници.
Нюйоркската битка се състоя в рамките на т.нар. Международен ден на борбата с възглавници, отбелязван ежегодно през първата събота на април. Тази година събитието се проведе за седми път, в него участваха десетки хиляди души в 100 града по света.
Флашмоб "Бой с възглавници" се проведе и в София, пред Народния театър "Иван Вазов".
 

Коментари

Новини Варна