IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
15:15 | 10 октомври 2020
Обновен: 02:16 | 25 април 2024

Мариус говорил по 2 часа, по телефона... с Лили Иванова

Поп примата е сред най-големите фенове на актьора от Варна

По материала работи: Слав Велев
Колаж: Стандарт

Лили Иванова е от най-големите фенове на Мариус Куркински. Поп примата редовно гледа хитовите спектакли на забележителния театрал, а след това по два часа обсъждат по телефона най-важните екзистенциални теми в тях. И тъй като и двамата са изключително критични, но и чувствителни към родната действителност, откриват общи позиции не само във философията, но и в злободневието, разказват близки на Мариус, пише "Стандарт".

 

Прочутият актьор на 10 ноември излиза в НДК с юбилейната си моно драма "Мариус 50" - микс от предишните му изповедални представления от наши и руски класици, сред които доминират любимите му Чехов и Хайтов. Ако Лили няма възможност да отиде, със сигурност ще изпрати голям и красив букет на добрия си приятел, убедени са от обкръжението на Куркински. За съжаление премиерата на пълнометражния му дебют в киното, "Засукан свят" по Николай Хайтов, отново се отложи - този път за ноември. Мариус обаче вярва, че филмът му е качествен и не се притеснява от отменените дати, въпреки че няма търпение да разбере какво мисли публиката. Другата новина около него е в сферата на суетата - Куркински не се е отказал от идеята да си присади коса, пише "Уикенд". Но е оставил тази задача за зимата - както и решението дали и кога да си купи собствено жилище в София.

 

Пандемията осуетява кредита за важната сделка. Досега Мариус винаги е живял под наем в столицата. Епопеята с хазяйките започва още, докато е във ВИТИЗ. Неслучайно той и до днес се чуди дали да съжалява за отказа си от спечелената зелена карта за САЩ - и често се пита какво би станало в живота му, ако беше отлетял за Страната на неограничените възможности през 1994-а.

 

Коментари

Новини Варна