IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
08:43 | 7 април 2015
Обновен: 07:54 | 28 април 2024

Носатите мечета с нова клетка за Великден

Местообитанието им е по-широко, басейнът е реновиран

По материала работи: Златина Добрева
Носатите мечета с нова клетка за Великден

Носатите мечета от варненския зоопарк ще получат чисто нова клетка след Великден. Това съобщи за вестник „Черно море“ директорката на зоопарка Иванка Стоянова.
Новото им местообитание е по-широко, басейнът е реновиран. Освен това носатите мечета получиха и интересни играчки, допълни Стоянова.
С ремонта на клетката им на практика местообитанието на питомците е увеличено, което ще спомогне за по-добрия им начин на живот в зоопарка, категорична е Иванка Стоянова.
Клетката е ремонтирана с помощта на парични дарения на граждани. Варненец пък реши за своя сметка да извърши заварките на част от съоръжението, обясни директорката на зоопарка.
Все още текат процедури и ремонтът на сектор „Хищници“ не е започнал. В момента проектът ни е в местната пожарна, после предстои експертен съвет, както и одобрение от други институции. При даване на разрешение и нужния паричен ресурс сме готови да започнем, каза Иванка Стоянова. Ако въпросният ремонт се реализира, лъвовете ще имат по-обширни и приветливи клетки.
Непрекъснато се занимаваме с поддръжката на местообитанията на животните. Предстои да подобрим клетката на бухалите, орлите. Ще има дейности и в сектор „Тревопасни“, разкри Иванка Стоянова.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна