IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
14:25 | 11 ноември 2020
Обновен: 13:42 | 28 март 2024

7 неща, които не трябва да купуваме от хранителен магазин

По материала работи: Слав Велев
7 неща, които не трябва да купуваме от хранителен магазин

Всички обичаме удобството и бързото пазаруване, което понякога правим в един магазин. Но има някои неща, които не трябва да купуваме в хранителен магазин, пише "Дарик".

 

Списания

 

Списанията и вестниците в магазините много често се продават с надценка. Затова е най-добре, ако сте от хората, които често си купувате хартиени издания е да се абонирате за конкретните за тях. Първото удобство е, че ще получавате в дома си списанията, които обичате и със сигурност ще ви излезе по-изгодно.

 

Поздравителни картички

 

Ако ви е необходима картичка за предстоящ празник по-добре да я закупите от някоя малка книжарница или магазин за 1лв. Цените на картичките, които се продават в големите вериги магазини са доста завишени и тази покупка няма да ви излезе изгодно.

 

Торта

 

Често в хранителните магазини може да откриете торти на доста известни производители, които имат свои собствени сладкарски цехове и магазини. В големите вериги ще закупите по-малка торта, като размер и ще платите доста висока цена. Същата торта често в по-голям размер може да закупите от самия производител и ще ви излезе по-изгодно.

 

Храна за домашни любимци

 

Най-добре да закупите храната за вашия домашен любимец от специализиран магазин. Ще имате по-голям избор и едновременно с това ще платите по-малко.

 

Бутилирана вода

 

Ако живеете в град, в който чешмяната вода е годна за пиене не е необходимо да купувате постоянно бутилирана вода. Може да се оборудвате и с филтърна кана, която ще ви спести харченето на пари за бутилирана вода. Отделно от това ще спестите и на Земята замърсяването с пластмасови шишета.

 

Готови палачинки

 

Едва ли има човек, който да не може да си приготви палачинки у дома. Рецептата за най-популярната закуска е много лесна за изпълнение. В почивен ден просто направете по-голямо количество палачинки и ги замразете, така ще имате и през седмицата. Със сигурност ще ви излезе по-изгодно и вкусно от това да си купите готови от магазина.

 

Подправки

 

Покупка, която звучи абсолютно нормално да закупиш от хранителен магазин, но не винаги това е най-изгодното решение. В малък магазин за насипни храни и подправки може да закупите точно количеството, което ви е необходимо. Така ще си спестите пари и едновременно с това няма да купувате излишно количество, което не ви трябва.

Коментари

Новини Варна