IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Живот
11:00 | 14 ноември 2020
Обновен: 02:00 | 26 март 2024

Злато в гаража - какво крие Байдън

Новият президент на САЩ е израснал в автокъща

По материала работи: Слав Велев
Злато в гаража - какво крие Байдън

Снимки: Труд

 

Следващият американски президент Джо Байдън е голям почитател на класическите коли с етикет Made in USA. Той е “закърмен” с бензин, тъй като баща му е бил автомобилен търговец и собственик на автокъщи в Делауеър. Там младият Джо израства между хубави коли и има привилегията да вземе от бащината си фирма суперлимузината Chrysler 300D за абитуриентския си бал, пише Труд.

 

След дипломирането си Байдън купува Chevrolet от 1956 г. и това се превръща в любимата му марка. След това се прекачва на Mercedes 190 SL, но скоро отново се връща към американските автомобили. Абсолютният му фаворит е тъмнозелен Corvette, произведен през 1967 г. с мощност 327 конски сили. Моделът е негово притежание от десетилетия. Неотдавна неговите деца го изненадаха с неочакван подарък - пълна реставрация на 53-годишния Corvette, който отново изглежда като нов.

От модерните автомобили бъдещият президент харесва суперспортния Corvette Z06. “Тази кола може да завива много бързо, има повече тегло отзад, а когато вдигнеш оборотите над 6000 се изстрелва като куршум”, споделя Байдън. Тайните служби вече не му позволяват да шофира и занапред той трябва само да се вози в най-сигурния автомобил в света - бронираната президентска лимузина Cadillac.

В първия си мандат Байдън възнамерява да ускори изграждането на половин милион зарядни станции в САЩ, за да могат американските потребители по-лесно да преминат към електрически коли. Така той иска да улесни реално сънародниците си. Неговият предшественик Доналд Тръмп критикуваше потребителите, че купуват повече мерцедеси отколкото шевролети и се заканваше да вдигне таксите за луксозните европейски коли.

 

 

Коментари

Новини Варна