IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
08:40 | 23 декември 2020
Обновен: 20:52 | 8 април 2024

Купон за ЧНГ в ресторант на хотел? Забравете – до 22 часа и после в стаите

Заетостта в хотелите е едва 30%

По материала работи: Ставри Таргов
Купон за ЧНГ в ресторант на хотел? Забравете – до 22 часа и после в стаите

На този етап е невъзможно посрещането в хотелите на Новата 2021 година. Това заяви в Банско министърът на туризма Мариана Николова, цитирана от БГНЕС.

Николова посочи, че заетостта в хотелите е едва 30%.

Министърът посети курортния град, за да провери спазват ли се противоепидемичните мерки, които са предписани от здравните власти, и въведени ли са в местата за настаняване указанията, които са единни по отношение на това мерките да бъдат спазвани навсякъде еднакво.

Николова бе категорична, че храненето ще се осъществява в рамките на лимитирания час - 22.00 часа, като допълнително е препоръчано на бранша да осигури сменен режим за изхранването, за да се избегне струпване на хора.

"На всички ни се иска след 22.00 часа да имаме възможност да посрещнем Нова година в рамките на нормалния час, но на този етап такова решение няма, тъй като все още картината не го позволява. Има ли друго допълнително решение, то ще бъде обсъдено от щаба", увери Николова. По нейни думи е много важна самодисциплината.

Тя обясни, че в Пампорово има COVID охрана към хотелите и на самото ски съоръжение те разбутват тълпата, ако тя е повече от 15 човека. Министърът иска тази практика да се приложи и в Банско.

Тя посочи, че към момента има значителен спад от 70%, но изрази надежда, че по празниците ще има допълнителни резервации, съобщава "Стандарт".

Коментари

лео ( преди 3 години )
само да не ни прецакат карането тия дето ще се правят на отворени и ще правят купони
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна