IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
09:20 | 18 януари 2021
Обновен: 22:21 | 23 април 2024

Триковете… как да се отървем от изпотените очила при носенето на маска

Диоптричните очила са част от ежедневието на милиони хора по света

По материала работи: Слав Велев
Триковете… как да се отървем от изпотените очила при носенето на маска

 

Диоптричните очила са част от ежедневието на милиони хора по света и всеки, които ги използва е изпитал неудобството от замъгляването на стъклата, докато се носи маска срещу вирусите, пише "Монитор".

 

Тази комбинация вече е в списъка на неудобните усещания заедно със запотяването на очилата, когато влизаме от студено място в топло. В сегашната ситуация обаче съществуват няколко трика, които могат да помогнат.


Излизането на въздух над носа е знак, че маската не е достатъчно стегната около носа. Ако ползвате модел с метален елемент на върха, наместете го по контура на лицето си. Медицинските маски като N95 не допускат излизането на почти никакъв въздух над носа, но при текстилните е нормално да се появи замъгляване. В такъв случай опитайте да стегнете маската, ако е възможно.

 

Регулирайте връзките или ушните бримки, така че маската да приляга плътно към лицето ви. „Ако въздухът излиза от върха, маската не е сложена правилно“, каза Шон Со-Лин, преподавател в Джаксън института за глобални въпроси към Йейл. „По-голямата част от дъха трябва да преминава през маската. Ако усещате, че въздухът навлиза или излиза около маската, затегнете връзките.“

 

Дръпнете очилата си надолу, така че да не бъдат в пряката траектория на горещия дъх, който излиза от маската. Така може да е малко по-неудобно за зрението, но не затруднява толкова, колкото замъглените стъкла.

 

Ако обичайно почиствате очилата със сапун и вода, не ги избърсвайте, а ги оставете да изсъхнат естествено. Това може да предотврати замъгляване, оставяйки защитен филм върху стъклата.

 

Ако сте склонни да инвестирате допълнително в комфорта си, друг вариант са спрейовете против замъгляване на стъкла, които бихте могли да откриете онлайн.

 

Коментари

Новини Варна