IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
11:00 | 4 февруари 2021
Обновен: 23:36 | 17 април 2024

Българският пробив в Холивуд! Мария Бакалова ще се бори за Златен глобус

Нейни съпернички ще бъдат актриси от ранга на Кейт Хъдсън, Мишел Пфайфър и други

По материала работи: Ставри Таргов
Българският пробив в Холивуд! Мария Бакалова ще се бори за Златен глобус

Мария Бакалова се превърна в първата българка, номинирана в главна женска роля на наградите „Златен глобус“. 24-годишната актриса, която е родом от Бургас, получи заветната номинация от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, като ще протегне ръка към категорията за мюзикъли и комедии, съобщава "Монитор".

Нейни претендентки пък ще бъдат актриси от ранга на Кейт Хъдсън, Мишел Пфайфър, Розамунд Пайн и Аня Тейлър-Джой.

Бакалова си заслужи мястото сред най-добрите артисти на годината след участието си в „Борат 2“. Самият филм също е номиниран за комедия или мюзикъл, а към награда се е устремил и Саша Барон Коен за превъплъщението си в сатирата.

Нещо повече, актьорът има двоен шанс за победа, тъй като получи номинация и за поддържаща роля в заглавието „Процесът срещу Чикаго 7“.

Единственият българин, държал в ръцете си „Оскар“ в „Долби тиатър“ – Димитър Маринов, също се оказа прав за новия си филм – той направи премиерата си точно навреме, за да хване последния влак за наградния сезон. Въпреки че „Малките неща“ не успя да грабне номинация за драматичен филм, актьорът Джаред Лето ще се бори сред артистите от мъжки пол в поддържаща роля.

Филмът „Манк“ на Дейвид Финчър пък е водещият фаворит на чуждестранната преса в Холивуд, става ясно от номинациите. Продукцията ще може да си тръгне от церемонията в края на месеца с общо 6 статуетки, сред които за най-добър режисьор, драматичен филм, актьор в лицето на Гари Олдман и др. Както се очакваше пък Чадуик Боузман получи номинация в категорията посмъртно.

Сред сериалите пък доминира „Короната“, като особено силна заявка дават актрисите – поредицата на Netflix заковава по две номинации, както сред главните, така и сред поддържащите роли.

Впечатление прави и че за първи път от поне шест години насам Глобусите не пренебрегнаха жените режисьори. Даже напротив – цели три дами ще се борят за едно от най-ключовите отличия на вечерта. Това са Емералд Фенел („Обещаваща млада жена“), Реджина Кинг („Една нощ в Маями“) и Клои Жао (Nomadland).

Единствените мъже, които им правят компания в категорията са Финчър и Арън Соркин („Процесът срещу Чикаго 7“).

Церемонията по връчването на наградите „Златен глобус“ ще се проведе на 28 февруари, като ще се излъчва от две места едновременно. Водещи ще бъдат комедийните звезди Ейми Полър и Тина Фей.
 

Коментари

Новини Варна