IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
10:20 | 22 март 2021
Обновен: 08:54 | 2 май 2024

Безценно: Кои лампи на таблото на колата не трябва да пренебрегваме в никакъв случай

На първо място, водачът трябва да обърне внимание на цвета на светлинния индикатор

По материала работи: Слав Велев
Безценно: Кои лампи на таблото на колата не трябва да пренебрегваме в никакъв случай

Има много различни индикатори в съвременните автомобили. Когато обаче светят на таблото, докато автомобилът се движи, не всеки разбира какво точно се случва. Но... индикаторите носят важна информация, пише "Глас".

На първо място, водачът трябва да обърне внимание на цвета на светлинния индикатор. Червеното винаги изисква незабавна реакция и показва сериозен дефект в работата на превозното средство. Експлоатацията на автомобила е нежелана.

Жълтите сигнали означават неизправност на някои системи. Колата трябва да бъде показана на специалист.

Зелените и сините сигнали са предназначени да информират водача, че системите на автомобила са включени и работят правилно.

В същото време, освен цветове, всяка индикаторна лампа е маркирана с определен символ. Всеки производител сам определя символиката на арматурното табло. Точното значение на всички символи се съдържа в инструкциите за експлоатация, те също ще бъдат дешифрирани в специализирани сервизи. Освен това много съвременни автомобили са оборудвани с текстови дисплеи, които коментират значението на всяка предупредителна лампа.

Специалистите съветват да реагирате навреме на всеки контролен сигнал на превозното средство. Всякакви светлинни или звукови сигнали не трябва да се пренебрегват, още по-малко да се опитват да се изключат.

Най-важната сигнализация:

Коментари

Новини Варна