IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Живот
16:20 | 22 март 2021
Обновен: 12:34 | 23 април 2024

Варненец отвори ретро бръснарница (ВИДЕО)

Пренася ни в духа на миналия век. По стените има вестници от царско време

По материала работи: Слав Велев
Варненец отвори ретро бръснарница (ВИДЕО)

Кадър: Bulgaria ON AIR

Варненец отвори ретро бръснарница, обзаведена в духа на първата половина на миналия век. Как съвремието среща миналото през погледа на един млад човек?

Четка за бръснене, бръснач, пяна - да те избръснат, както в началото на миналия век. Това преживяване предлага Антони Боксеров, който е превърнал двата си бръснарски салона в музей на старите вещи, предаде Bulgaria ON AIR.

"Всичко започна от тази снимка на царското семейство. Видях я на варненския битак на земята и ми стана доста жално, да видя историята си на един чаршаф, и реших да я взема, само и само да не е там", сподели Боксеров.

В ретро бръснарницата вместо тапети, по стените има вестници от царско време, стенните лампи са направени от бойни каски, а лампионите от туби за бензин. С годините Антони намира още снимки на царското семейство, които също са подредени в салоните.

"Имам бръснарска пудра от 40-те години, одеколони и всякакви стари принадлежности. Идеята ми е, когато човек седне, да погледне в миналото, и да му напомни за неговите родители и деди. Това е хубаво, защото карам хората да отидат в едно друго време", допълни той.

Младият бръснар вярва, че всеки клиент ще излезе от салона му не само с прическа, но и с едно вдъхновение от миналото. 

Вижте повече в репортажа

 

Коментари

Новини Варна