IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
11:30 | 29 април 2021
Обновен: 19:14 | 19 април 2024

Суеверия, свързани с подаряването на часовник

Свежо и любопитно

По материала работи: Ставри Таргов
Суеверия, свързани с подаряването на часовник

Ето и една забавна тема, от която много хора се интересуват. Всички сме чували какво ли не за подаряването на часовник на любим човек и какво символизира това. Решихме да съберем най-разпространените и странни суеверия за часовника като подарък. Някои от тях успяват да прозвучат логично, други граничат с абсурда.

Истината е, че всеки сам решава на какво да вярва. Ако все пак си решил да купуваш часовник за подарък, разгледай онлайн различните модели и избери този, който най-добре пасва на усещането ти за човека. Добрият избор обезсилва всяко суеверие.

Ето и колекцията от вярвания и суеверия:

1.В китайската култура йероглифът, който символизира думичката "часовник" наподобява по форма йероглифа за думата "смърт". 

2.Легенда от източната култура пък гласи, че часовниците са заредени с изключително силно негативна енергия. Това важи още повече за старинните часовници, които се предават от поколение на поколение в семейството. 

3.Отново от Изтока идва вярването, че стенните часовници са наслоени с отрицателните вибрации на аурите на всички хора, които са имали близък досег с предмета, отброяващ времето. 

4. Хората с гадателски възможности смятат, че часовниците привличат зли духове. 

5.Да подарите часовник на приятел или любим човек означава, че рискувате да го загубите – буквално или в преносен смисъл.

6.Ако все пак искате да поднесете часовник за подарък и не желаете да се съобразявате с поверията, можете да го направите, но човекът, на който го дарявате, трябва да „го плати". Сумата би могла да е символична, дори и монета от един или два лева са достатъчни.

7.Друг съвет за часовниците гласи: никога не приемайте часовник като подарък от непознат човек. Само ако часовникът е подарен с любов, има шанс да не привлече проблеми, негативни последици и отрицателно въздействие.

8.В повечето култури по света не се гледа с добро око да се подарява часовник на възрастен човек. Възприето е, че старите хора се борят с времето, опитвайки се да спечелят за себе си възможност да останат по-дълго с децата и внуците си. 

9.Има и поверие, според което човек, който не носи часовник, е по-щастлив.

10.Най-мрачното вярване по отношение на часовника е, че той отмерва времето до смъртта на човека, който получава подаръка и така подаряващият всъщност напомня за този факт и дори му пожелава скорошна смърт.

11.Вярване гласи, че ако мъж подари часовник на жена, то той декларира любовта си към нея “всяка секунда от деня”.

12.Когато мъж подарява часовник на жена, той напомня на любимата си за себе си всяка минута и всеки час от денонощието, винаги, когато тя поглежда към часовника си.

13.И още: когато мъж подарява часовник на жена , той доверява времето си на нея.

14.Вярва се, че Ако дама подари часовник на мъж, то тя декларира, че “Моето време е твое време. Твоето време е мое време.”

15.Ако жена подари часовник на мъж, тя напомня на любимия си, че мисли за него всяка минута от денонощието, когато са далеч един от друг.

16.Съвременно вярване е, че когато жена подарява часовник на мъж, тя обещава да бъде до любимия, точно като часовника.

17.Ако подаряваш часовник на приятел, ти обещаваш да бъдеш до него и се надяваш, че ще бъдат щастлив във всяка секунда, всеки час от деня.

18.Ако подаряваш часовник на дете, ти се надяваш да видиш как детето се наслаждава и радва на всеки момент от живота си.

19.Доста разпространено е твърдението, че часовник, подарен от бъдещ съпруг или съпруга (или гаджета) на половинката си, е символ на желание и надежда за дълъг и щастлив съвместен живот.

20.Друго послание е, когато часовникът е подарен на приятел. Тогава това означава, че времето, прекарано заедно, е много важно и безценно.

За още интересна и полезна информация, статии и материали, новини и тенденции от света на часовниците, посети https://timedix.bg/blog/.

Новини Варна