IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
10:30 | 4 май 2021
Обновен: 01:00 | 26 март 2024

След 27 години брак Бил и Мелинда Гейтс се развеждат. Делят $120 млрд.

Двамата стават вторите прочути милиардери от Сиатъл, които се разделят в последните години

По материала работи: Ставри Таргов
След 27 години брак Бил и Мелинда Гейтс се развеждат. Делят $120 млрд.

Милиардерът Бил Гейтс, съосновател на корпорацията Майкрософт, и съпругата му Мелинда, обявиха, че са решили да се разведат след 27-годишен брак, предадоха световните агенции.

"След дълбоки размисли и много усилия по нашата връзка, ние взехме решението да сложим край на нашия брак", написаха в Туитър отделно двамата съпрузи.

"През последните 27 години ние отгледахме три невероятни деца и изградихме една фондация, която работи по целия свят, за да помогне на всички хора да водят здравословен и продуктивен живот", се казва още в изявлението, предава БТА.

"Продължаваме да вярваме в тази мисия и ще продължим нашата работа заедно във фондацията, но вече не вярваме, че можем да вървим напред като двойка в този етап от нашия живот", се допълва още в текста.

Бил и Мелинда Гейтс молят да се запази правото на лично пространство, на тях двамата и на цялото им семейство сега, когато те навлизат в нов живот.

Миналата година Бил Гейтс, който в миналото беше най-богатият мъж на света, каза, че се оттегля от борда на Майкрософт, за да се фокусира върху филантропията.

Гейтс беше начело на Майкрософт до 2000 г. и после постепенно намали ангажимента си в компанията, която съоснова с Пол Алън през 1975 г. Той беше председател на борда до 2014 г., след което остана негов член до 2020 г.

Шейсет и пет годишният Гейтс е четвъртият най-богат човек на света, според последната класация на сп. "Форбс", като състоянието му се оценява на 124 милиарда долара. Той се нарежда в тази класация след американците Джеф Безос и Илон Мъск и французина Бернар Арно и преди основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг.

Базираната в Сиатъл фондация, която Гейтс създаде със съпругата си, е най-голямата частна фондация в света. Тя похарчи около 53 милиарда долара за 20 години и има близо 1600 служители.

През 2019 г. в мемоарите си "Няма връщане назад" 56-годишната днес Мелинда, разказва за детските си години, за живота си и за личната битка, която е водела като съпруга на публично известна личност. Тя говореше и за това какво е да си майка, която си стои у дома и отглежда три деца.

Бил и Мелинда Гейтс се ожениха през 1994 г. на Хавайските острови. Те са се запознали, след като Мелинда започнала работа като продуктов мениджър в Майкрософт през 1987 г. Двойката споделя любовта си към пъзелите.

Семейство Гейтс ще бъдат вторите прочути милиардери от Сиатъл, които се развеждат в последните години. Шефът на Амазон Джеф Безос и съпругата му Маккензи финализираха развода си през 2019 г.

След това Маккензи Скот се омъжи отново и сега се е фокусирала върху фиантропията. При развода тя получи 4 процента от Амазон на стойност над 36 милиарда долара, пише "24 часа".

Коментари

Новини Варна