IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
10:20 | 18 май 2021
Обновен: 18:49 | 25 април 2024

България в Топ 6 на "Евровизия". След два дни пее Виктория. Успех!

Предварителен фаворит е французойката Барбара Прави с Voila (ВИДЕО)

По материала работи: Слав Велев
България в Топ 6 на "Евровизия". След два дни пее Виктория. Успех!

Снимка:  Еurovision contest

Два дни преди началото на "Евровизия" 2021, след като изпуснаха цяла година, феновете на този музикално-геополитически конкурс вече тръпнат от вълнение и нямат търпение да се насладят на ексцентрични костюми, оригинални прически и невиждани ефекти, а може би и да чуят някоя приятна песен, съобщават организаторите от Еurovision contest. 

Но разбира се, големият въпрос е кой от всичките 39 представители на европейски и неевропейски страни ще триумфира в нощта на финала. Очевидно няма да е Беларус (защото няма да участва), нито пък Армения (която се оказа от участие). Няма да е и Великобритания - защото букмейкърите са я сложили на 24 място с шанс 1:100 — а това е много малък шанс дори на "Евровизия", където по принцип всичко е възможно, както знае всеки, който е гледал конкурса - или поне комедията "Евровизия" с Уил Ферел и Рейчъл Макадамс. Песента от филма получи номинация за „Оскар“, но това беше Исландия, която сега букмейкърите са поставили на четвърто място.

Победител би могла да е и нашата представителка Виктория. През седмицата тя вече получи отлични отзиви от всички медии, присъствали на репетициите. Впрочем ето и първите десет, подредени според шансовете, които им дават букмейкърите, по данни, предоставени от сайта Eurovisionworld:

1. Франция
 2. Италия
 3. Малта
 4. Исландия
 5. Швейцария
 6. България
 7. Кипър
 8. Литва
 9. Украйна
 10. Финландия / Гърция / Швеция

Шансът на нашата Виктория също не е малък - но миналата година, когато в Ротердам вместо песенен конкурс имаше локдаун, беше още по-голям. Все пак шестото място е добра позиция за атака към върха, а и тази класация е на букмейкъри, а не на зрителите и националните журито, които ще решат всичко. 

"Евровизия" 2021 ще се проведе на 18, 20 и 22 май. Зрителите в България могат да гледат шоуто на живо по БНТ 1 от 22:00 часа. Виктория ще вземе участие във втория полуфинал на 20-и с песента Growing Up is Getting Old, а зрителите в цяла Европа и българите в чужбина ще могат да я подкрепят.

Имайте предвид, че можете да гласувате политически, стратегически, а също просто за песента, която ви хареса най-много. Правилникът не го забранява.

Предлагаме ви не официалния видеоклип на фаворита - френското предложение Voila!, а изпълнение на живо, както ще е в Ротердам на 22 май.  

 

 

Коментари

Новини Варна