IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
10:40 | 20 май 2021
Обновен: 14:12 | 5 май 2024

Сухо масло: красиви коса, кожа и нокти с един продукт

По материала работи: Ставри Таргов
Сухо масло: красиви коса, кожа и нокти с един продукт

Има  много продукти, които подхранват и запазват влагата в кожата на лицето, тялото  и в структурата на косата. Но когато ги наредим на рафта в банята или на тоалетката -  заедно с останалата козметика за разкрасяване и лична грижа - става твърде пренаселено и започваме да губим представа кое за какво да използваме.

Най-добрият вариант е опцията 3 в 1. Един продукт, който да бъде еднакво ефективен както за кожата на тялото и лицето, така и за доброто благосъстояние на косата. Има такъв продукт  и той се нарича сухо масло.

Абсорбира се светкавично, подхранва, запазва влагата и не оставя мазен филм. Сухото масло е богато на полиненаситени мастни киселини, именно поради това се абсорбира бързо и не оставя след себе си „следи“. 

Естествените масла овлажняват в дълбочина, но оставят мазен слой, който може да изцапа дрехите ни. Сухото масло, освен че предотвратява загубата на влага от епидермиса, подхранва и омекотява. Често влиза в ролята на овлажнител и лосион за тяло. Максимално ефективно е, когато се нанесе на предварително почистената кожа непосредствено след вземане на душ.

Така запазва влагата в епидермиса и я задържа през целия ден. Знаем, че основната причина за стареенето не е възрастта, а липсата на влага в организма, което съкращава живота на клетките. Използвайки такъв продукт ще си осигурим младост и красота - на кожата на тялото и лицето, а също и на косата. Сухото масло помага за лесно разресване на гъста и къдрава коса, предотвратява наелектризирането ѝ, подхранва и прави косата блестяща.

Също така възстановява защитния слой, придава еластичност и гладкост. Изберете качествен продукт от доказана марка: makeup.bg/brand/111282/.

 

Ползи за лицето 

 

Лицето лесно изсъхва, тъй като постоянно е изложено на действието на околната среда. То не е покрито като тялото с дрехи и бързо се уврежда от студ и вятър, получава пигментации от слънцето и изсъхва. За да запазим неговата красота и младост, след измиване е необходимо да го подхраним с няколко капки масло, преди да нанесем продукта за грижа - дневен крем или лосион.

Капваме върху дланта на ръката, след което ръцете се разтъркват една в друга, за да се затопли. С леки потупващи движения на пръстите маслото се нанася върху лицето, докато е все още влажно от измиването - в посока от центъра към крайните контури. Тънкият маслен слой ще задържи влагата през целия ден.

Смесването на една-две капки сухо масло и фон дьо тен ще направи грима кадифен, кожата ще запази влажността си и ще се сдобие с копринена нежност и блясък. 

Ползи за кожата на тялото

Ако не се чувстваме комфортно в кожата си, усещаме я груба или прекалено стегната, ако сме прекалили с ексфолирането на мъртвите кожни клетки, ще си подарим  хидратираща грижа със сухото масло, което ще създаде овлажняващ и успокояващ ефект.

Тънкият филм от него може да се използва като защитна преграда срещу сухия въздух, която ще подхрани и подмлади зажаднялата за влага кожа. Нанасяме с кръгов масаж като наблягаме на най-сухите или склонни към стрии участъци. Масажирането в кутикулите на ноктите също е благотворно. То ще ги направи по-здрави и красиви, излъчващи естествен блясък.

Ползи за косата

Обичаме да експериментираме с косата си, но всяка употреба на термо уреди, бои и оцветители я изсушава и уврежда. След измиване, ако нанесем две или три капки масло на мокра коса, слоят то ще задържи влагата в в косъма и ще направи прическата по-блестяща. За интензивна грижа, може да се прилага 1-2 пъти седмично като маска върху цялата коса и да се оставя да действа 10 минути преди да бъде измито с шампоан.

Новини Варна