IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
14:30 | 23 май 2021
Обновен: 10:49 | 28 март 2024

Дори Мъск изпрати сателитите си на карнавал в Габрово

Габровци не пожалиха нито един политик, рязаха опашки, мериха температура и се ваксинираха с българска, шотландска и руска ваксина

По материала работи: Ставри Таргов
Дори Мъск изпрати сателитите си на карнавал в Габрово

Сателитите на Илон Мъск се превърнаха в поредната габровска атракция, след като се появиха в небето точно за кулминацията на Карнавала в столицата на хумора.

Когато публиката отправи поглед към небето в очакване на грандиозната заря, там вече преминаваше дългата редица светещи точки. Габровци веднага ги включиха в празника и заваляха шеги: обикновеният интернет не може да насмогне на публикациите, затова пращат подкрепление; кметът Таня Христова се познава с милиардера и го е поканила на карнавал; Карнавалът се вижда от космоса; процесията е поздрав от астероид 2206, който носи името Планета Габрово! Имаше дори опасения, че зарята ще свали някой от сателитите и ще обърка проекта „Старлинк“.

Карнавалът в Габрово, който е най-старият и мащабен в България, тази година беше в нов формат заради Covid-19. Вместо да се движи, шествието остана неподвижно и разпределено в по-дълъг маршрут.

Движеше се публиката, която имаше възможност да участва в различните картини, да се снима и забавлява. Освен голямата сцена на площада, която посрещна „Фондацията“, Графа, Мария Илиева и Любо Киров, по трасето имаше още три сцени, на които свириха различни групи и бендове, имаше фокуси, куклен театър, зумба, екзотични животни, карнавален грим и други.     

Естествено най-голямата атракция бяха няколкометровите макети на политиците. Политическата сатира е запазена марка на габровци, които не се притесняват да покажат какво мислят.

Слави Трифонов си караше ферарито с цвят червен, Бойко Борисов беше разположен на покрива на джипката си с въдица и закачени пачки на кукичката, Ахмед Доган седеше над България с надпис „Земя като студен резерв“, Делян Пеевски се беше облегнал на затворената Lafka на площада пред Общината, Станишев, Първанов и Царят бяха изобразени като тримата глупаци, а Каракачанов седеше с торбичка „Била“ върху превърналия се вече във виц дългоочакван тунел под Шипка.

Габровци бяха поставили трибуна, от която всеки можеше да си каже какво го вълнува, а също бяха направили и преглед на карнавала през годините с най-големите зевзеци. Специален екип мереше температурата на хората и им предлагаше ваксини – българска ракия, шотландско уиски и руска водка.

Кметът на Габрово беше изобразена като боксьор, а върху трофеите й бяха закачени последните награди на Габрово – Екологичната награда на Европейската комисия „Европейски зелен лист“ за постиженията в енергийната ефективност, благоустрояването, обществения транспорт, разделното събиране на отпадъците, наградата Предприемчив европейски регион (ПЕР) за 2021—2022 г. на Европейския комитет на регионите за постижения в областта на предприемачеството и стратегията за интелигентен растеж и наградата „Най-добър град за живеене в България“.

Коментари

Новини Варна