IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
15:00 | 18 юли 2021
Обновен: 04:41 | 25 април 2024

Поли Генова и Тото грабнаха големите награди на БГ радио

Изненадващо без статуетка останаха Дара, Графа, 4 Magic и Михаела Филева

По материала работи: Ставри Таргов
Поли Генова и Тото грабнаха големите награди на БГ радио

Тото от „Скандау“ и Поли Генова прибраха големите отличия на тазгодишните музикални награди на БГ радио. Те бяха връчени на специална бляскава церемония в Града на тепетата вчера вечерта, а именно изпълнителката на "На инат" беше една от водещите на шоуто в зала "Колодрума".

Тя обаче бързо трябваше да влезе в ролята на победител и да държи благодарствен реч, тъй като публиката реши тя да е БГ изпълнителка на годината.

Тото все същата награда в мъжката категория, но освен за най-добър БГ изпълнител, той обра статуетките в още 3 категории. Заедно с група „Скандау“ спечелиха приза за БГ дует/трио/вокална група, а за съвместния си проект "Заедно" със Слави и Ку-ку Бенд отнесе у дома отличие за БГ комбинация и БГ видеоклип.

С най-много призове след Тото пък се нареди Миро, на когото публиката отреди честта да прибере наградите за БГ песен и БГ текст за "Очите" . Съвсем не изненадващо родната ни представителка на „Евровизия“ грабна статуетката за БГ посланик, а малко от енергията на песенния конкурс беше внесена и на церемонията, тъй като Вики пя за публиката.

Една от най-важните статуетuи - тази за дебют, отиде при "Керана и космонавтите", а отличието за БГ албум грабна Михаела Маринова със „Стъпка напред“. Изненадващо без статуетка останаха Дара, Графа, 4 Magic и Михаела Филева. За най-добра БГ група на годината пък бе избрана БТР.

За поредна година беше връчена и специалната награда БГ Вдъхновение на името на „Ана Мария Тонкова“. Наградата е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика. Тази година, единствената статуетка, която се определя еднолично от eкипа на БГ РАДИО, получиха Тоника СВ и Стефан Диомов, пише "Монитор".

Коментари

Новини Варна