IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
10:20 | 20 юли 2021
Обновен: 10:09 | 24 април 2024

"Ти къде???" Да положиш морно (отпускарско) тяло връз лика, генералски

Българският курортист в Лозенец намира различни свежи подходи, за да демонстрира уважение и любов към героите в СOVID войната

По материала работи: Слав Велев
"Ти къде???" Да положиш морно (отпускарско) тяло връз лика, генералски

Снимка: 24 часа

За морския Юг това лято двама от героите на пандемията са почитани особено атрактивно и горещо от курортисти и местни хора. Неизвестен производител е открил практичен начин да се демонстрира едновременно уважението към генерал Венцислав Мутафчийски и грижа за здравето на почиващите в село Лозенец.

Строгият лик на началника на Военномедицинска академия е изтъкан върху меки, удобни плажни хавлии. Читател на “24 часа”, впечатлен от размаха на народната любов и уважение към бившия шеф на Националния оперативен щаб, засне хитовия летен артикул в бяло с актуалния в последние месеци зелен военен цвят на униформите на българските генерали. “Ти къде???” е въпросът, изписан в долния край на бялата хавлия, под лика на генерал Мутафчийски.

Дори и извън НОЩ и далече от плажа професорът продължава да се грижи за здравето на българите. Чрез лика му върху хавлията находчиво бива напомняно на къпещите се да излизат навреме от морето, за да не настинат. И едновременно с това -да не общуват дълго и безразборно със съседите по шезлонг и чадър, за да не се върнат след курорта заразени. А удобният размер на хавлията дава усещането за сигурност на собственика ѝ, че зад гърба му стои лично генерал Мутафчийски. Още един герой в COVID войната - проф. Тодор Кантарджиев, бе буквално оглушен, но с любов от признателни за грижите му българи.

Пенсионираният неясно с каква цел директор на Националния център по заразни и паразитни болести бе разпознат от оркестър в ресторант в курорта Лозенец. И музикантите изразиха своята любов с парче на Том Джоунс. Препълненото с клиенти заведение аплодира едновременно и бурно “Зелените поля на моя роден дом” и Тодор Кантарджиев. А след страхотното парче на оркестъра, съставен от мъже, феновете на професора очакваха да чуят култовия му пандемичен съвет: “Сега не е най-разумното мъже да се целуват, да се прегръщат, но е разумно семейства да излизат, да се срещат, но принципът е винаги на открито”.

Някои от култовите реплики на генерала

Препоръчал съм навсякъде да се изключат климатичните и вентилационните системи заради риска от коронавирус. Дори премиерът Борисов се топли на едно малко радиаторче. Щом той може, значи и вие можете.

***

Измести се фокусът на вниманието в такива теми от рода на дали ще работят фризьорските салони или магазинът за пирони. И моля ви, не ме питайте за фризьорския салон!

***

Вие вече може да не ми задавате въпроси - само ще вдигнете ръка и аз ще ви знам въпроса. Но това е добре, че ме питате, за да мога да го повторя около сто пъти.

***

Хората над 65 са уязвими. Били свикнали да ходят на Витоша. Ами няма да ходят на Витоша!

***

Вие допускате, че екипите на Спешна помощ са камикадзета и отиват да вземат инфектиран с коронавирус голи и боси?

***

Ако съм отговорил, няма да отговоря.

***

На въпроса за хилядите студенти, които се готвят да пътуват на бригада в САЩ: Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде.

***

На въпроса кога да очакват българите да се завърнат към нормалния си начин на живот: След като изпаднат в абсолютно ненормалния начин на живот в разгара на епидемията.

***

За пръскането с хеликоптер над Кубрат и кой е препоръчал това: Тази мярка я препоръча една продавачка от Кирковски пазар. Вие да сте чували да се пръска в Китай или накъде другаде?

***

Бъдеща майка поиска разрешение от генерал Мутафчийски да роди с думите: "Бременна съм 39-а седмица, обаче дъщеря ми продължава да ви слуша и да не излиза. Моля за разрешение да излезне." Отговорът му: Да излезе! Успех!

***

Маските, та маските! Ето я - за 15 минути работа са. Казах ви - едно време аз бях в УПК по шиене, ето я!

Коментари

Новини Варна