IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
12:00 | 30 юли 2021
Обновен: 20:39 | 28 април 2024

Твоят кеф за някого е твърде опасен. Вижте 5-те летни шофьорски грешки

Някои от тях може да бъдат фатални

По материала работи: Ставри Таргов
Твоят кеф за някого е твърде опасен. Вижте 5-те летни шофьорски грешки

Факт е, че колкото повече опит натрупва един шофьор, толкова по-безотговорен става, тъй като вярва, че вече може да контролира всичко, случващото се в автомобили и около него.

Натрупаното самочувствие зад волана често води до проблеми на пътя, които могат да имат тежки последствия, като това важи особено за лятото, когато се пътува много повече.

Ясно е, че дългият престой в автомобила не е никак приятен, особено в жегите и затова много водачи, независимо дали са новаци зад волана или имат дългогодишен опит, се опитват да направят пътуването по-комфортно.

В някои случаи обаче именно този стремеж може да бъде опасен – както за возещите се в колата, така и за останалите участници в движението и дори за пешеходците.

Крака на таблото

Честа гледка, особено по пътищата в близост до морските курорти, е спътничка на шофьора, която е качила краката си на предния панел, за да се чувства по-удобно. А това е доста опасно, тъй като на пътя всичко се случва, като ситуацията само за секунди може да се промени.

И активираните въздушни възглавници да превърнат млад и здрав човек в инвалид, защото подобни травми определено са много тежки.

Вижте още на automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна