IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
12:15 | 25 август 2021
Обновен: 19:08 | 17 април 2024

Съвет: Компютърът трябва да се гаси поне веднъж седмично

Така бихте повишили неговата и своята работоспособност

По материала работи: Ставри Таргов
Съвет: Компютърът трябва да се гаси поне веднъж седмично

Много от хората не изключват компютъра си, на който работят, но според специалисти, на "машината" е нужно от време на време да бъде изключвана напълно или поне рестартирана. Така бихте повишили нейната и своята работоспособност.

"Критично е, че е малко вероятно компютърът да изпадне в "режим на заспиване", когато се приберете от работа или го оставите у дома. Единственото нещо е, че в процеса можете да отворите голям брой програми, които след това поемат работа на централния процесор във фонов режим“, - обясни за радио Sputnik Денис Кусков, генерален директор на информационно-аналитичната агенция TelecomDaily.

Той уточни, че стартирането на такъв брой програми, за да накара компютъра да замръзне в режим на заспиване, е изключително малко вероятно, но все пак е възможно.

По този начин, ако оставите компютъра в "режим на заспиване" през работната седмица, е малко вероятно да му навредите. В същото време специалистът съветва от време на време да дадете почивка на устройството.

"Най-малко веднъж седмично трябва напълно да го изключите, за да го нулирате. Можете да изключите или рестартирате компютъра си, след което, когато го стартирате отново, системата ще зареди само основните компоненти, които са необходими за стартиране пълноценна работа“, допълни Кусков, цитиран от БНР.

Коментари

Новини Варна