IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
16:15 | 12 септември 2021
Обновен: 17:54 | 17 април 2024

Коли на старо, които трябва да избягваме

Двигателите и скоростните им кутии дават дефекти

По материала работи: Ставри Таргов
Коли на старо, които трябва да избягваме

Липсата на основни компоненти за оборудването на новите автомобили удари сериозно големите компании и те не успяват да реализират планираните обеми на производство. Съответно, наличните на склад при дилъри коли бяха почти изкупени, а при поръчка на нов модел клиентът трябва да чака продължително време.

Това доведе и до повишаване на интереса към употребяваните автомобили, чиито цените се увеличават, а добрите предложения се изкупуват мигновено.
употребявани автомобили

Засилването на интереса към колите втора употреба накара изданието Autonews заедно с компанията AutoExpert да направи списък от автомобили, които не са никак надеждни и закупуването им може да донесе много проблеми на новия им собственик. Колите са разделени в 5 категории, като всички са на възраст до 7 години и с пробег до 100 000 км.

Факт е, че тяхното състояние на вторичния пазар до голяма степен зависи от това условията, в които са използвани, а също така от качеството на обслужване, както и от някои особености на конструкцията. Някои от тях излизат от строя още докато са в гаранция и това се отразява на реномето на производителя.

Автоматичните скоростни кутии, които се поставят от края на 90-те години на моделите на Renault и Dacia са съвместна разработка на групите Renault и PSA-Citroen. Те се срещат на почти всички модели от Renault Megane II и III до Dacia Sandero и Logan, както и на Citroen С4 и С5 до Peugeot 306, 307, 308 и даже 408, където обаче са под друго име.

Кутиите от поколението DP0/DP2 се славят с ненадеждна конструкция на хидротрансформатора и доста скромен ресурс на клапаните и соленоидите на хидроблока. Калпавите съединения често водят до течове.

При големи натоварвания от чести ускорения или пробуксувания агрегатът напълно излиза от строя, и може да се наложат подмени на фрикциони и втулки.
 

Вижте кои са останалите рискови автомобили на automedia.investor.bg

Коментари

Пламен ( преди 2 години )
Пълни глупости, ама ПЪЛНИ! Със ситроен и пежо съм съм, Гранд ц4 пикасо и 3008, и двата с автоматична скоростна кутия. Няма да казвам колко съм ги убил от път и не са мръднали за разлика от ваговете, които по странни причини не са споменати тук
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна