IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
09:50 | 14 септември 2021
Обновен: 07:42 | 17 май 2024

Има го, движи се! Volvo на 5 млн. км. Вижте на какво е способен (ВИДЕО)

Блогър успя да тества легендарният модел P1800

По материала работи: Слав Велев
Има го, движи се! Volvo на 5 млн. км. Вижте на какво е способен (ВИДЕО)

Снимка и видео: YouTube

Автомобилите, които могат да се похвалят с пробег от няколко милиона километра, не са чак толкова много. Най-известният от тях е червеното купе Volvo P1800, произведено през 1966 година, което е успяла да измине невероятните 5 млн км., предаде AutoMedia.

До 2018 година автомобилът принадлежи на американеца Ирв Гордън, който е обиколил почти цял сняг с него, без да го е модернизирал. След смъртта на собственика колата става собственост на неговата дъщеря. Тя обаче решава, че мястото на автомобила е в музея и го продава на компанията-производител.

Във Volvo правят пълно техническо обслужване, преди да превърнат колата в музеен експонат. Известният блогър и водещ в YouTube-канала Hagerty - Магнус Уокър, е впечатлен от историята на уникалното купе и успява да убеди шведската компания да му даде колата за тест-драйв. Уокър взима със себе си и механика Нино Гамбин, който е обслужвал автомобила от 1980 година, когато той става собственост на Гордън.

Специалистът отбелязва, че колата, както и досега, се намира в отлично състояние. Тя все още е с оригиналния си двигател, който е ремонтиран два пъти. Точният пробег на купето не се съобщава, но през май 2018 година той е бил 3,25 млн мили (5,23 млн км). А Гордън и автомобилът му влязоха в Книгата на рекордите Гинес през 2013 година, когато машината достигна пробег от 3 млн мили (4,8 млн. км).

Още новини от света на автомобилите ще откриете на AutoMedia

Коментари

Новини Варна