IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
13:00 | 19 септември 2021
Обновен: 20:09 | 6 май 2024

Варненец "гори", като Жар-птица, в продукция на Disney

Филип Киркоров ще се снима в третата част на филма „Последният богатир“

По материала работи: Слав Велев
Варненец "гори", като Жар-птица, в продукция на Disney

Снимки: Инстаграм/Филип Киркоров

Певецът и музикален продуцент Филип Киркоров ще се снима в третата част на филма „Последният богатир“. Това съобщава лично роденият във Варна артист на своята страница в Инстаграм.

Киркоров ще се превъплъти в популярния персонаж от руските народни приказки Жар-птица. Според сюжета на лентата тя долита от приказното Белогорие и се заселва в съвременна Москва, за да гради кариера. Очаква се филмът да излезе премиерно на екран на 23 декември тази година, уточнява режисьорът Дмитрий Дяченко. „В навечерието на Новата 2022 г. ще ви покажем най-главната приказка: „Последният богатир: Посланик на мрака (THE LAST WARRIOR: EMISSARY OF DARKNESS) от Disney.

В приказното приключение аз имам невероятна роля. Аз играя Жар-птица! Странна, ярка, вълшебна… За мен бе невероятно удоволствие да участвам в проекта, още повече когато разбрах що за роля ми предстои да изиграя. Първообразът на моята Жар-птица е птицата Феникс… Много обичам приказките, Уолт Дисни и руския епос, чиито герои, струва ми се, би трябвало да се харесат във всички страни…“, пише певецът в социалната мрежа.

Предишният филм от поредицата – „Последният богатир: Коренът на злото“, постави нов рекорд по касови приходи в Русия, като спечели 2 милиарда рубли в боксофиса (почти 23 400 000 евро). За един месец – в периода от 1 януари до 7 февруари, продукцията е била гледана от близо 7 000 000 зрители. Екранната приказка става едва четвъртият филм в историята на съвременното руско киноразпространение, който достига тези цифри.

Жар-птица в славянската митология е вълшебна птица с многоцветни, сияещи като огън пера. Жар-птица обитава короната на Световното дърво и е вестител на божествената воля, тъй като има способност да мигрира между света на боговете Прав и света на хората Яв. Също така огнената птица охранява плода на живота – златната ябълка, която расте по клоните на Дървото.

За Жар-птица се вярвало също, че може да се преражда. При смъртта си тя се превръщала в пепел, а след това отново можела да се възроди от пепелта. Това вярване е славянското проявление на общо-индоевропейската идея за прераждащата се огнена птица Феникс.

Коментари

Новини Варна