IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
08:45 | 7 октомври 2021
Обновен: 18:39 | 25 април 2024

Да разхлабим гайките на колелата и... Опасно предизвикателство в TikTok

Един шофьор е станал жертва на предизвикателството

По материала работи: Ставри Таргов
Да разхлабим гайките на колелата и... Опасно предизвикателство в TikTok

Опасно ново предизвикателство в TikTok кара потребителите на социалната мрежа, особено популярна сред децата в училищна възраст, да разхлабват гайките на колелата на превозните средства, за да "видят какво се случва".

"Предизвикателството с гайка“ (Lug Nut Challenge) се състои в това да разхлабиш болтовете на колелата на произволен автомобил с нищо неподозиращ собственик, да го заснемеш на видео по време на движение и да го публикуваш в мрежата.

Излишно е да се споменава, че това е изключително опасно и може да доведе до катастрофа със смъртни случаи, а деянието е незаконно и може се стигне до затвор за извършителя.

Един шофьор в Масачузетс е станал жертва на предизвикателството, което довело до падане на колелото на автомобила по време на движение, съобщава местната телевизия 22news.

След тази случка много учители в Щатите са притеснени при завръщането от работа с колите си, защото много от тези предизвикателства се изпълняват от деца, докато са в училище.

В САЩ се съобщава за редица случаи, при които са разхлабени гайките на колелата, за щастие засега с последствия само за автомобилите, съобщава 24 часа.

Коментари

Новини Варна