IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
14:15 | 19 октомври 2021
Обновен: 23:52 | 10 май 2024

Къщи на колела, по-яки от апартамент. СНИМКИ, които ще ви омагьосат

За много хора кемперите все още са екзотика

По материала работи: Ставри Таргов
Къщи на колела, по-яки от апартамент. СНИМКИ, които ще ви омагьосат

Някои модели кемпери с право са наричани „Къщи на колела“. За много хора те все още са екзотика, въпреки че на Запад отдавна са се превърнали в нормален личен транспорт.

В Европа техният брой е над 5,5 млн единици, а в САЩ с тях редовно пътуват повече от 40 млн души годишно. Около 1 млн американци дори живеят постоянно в тези машини.

Затова и в днешната подборка избрахме няколко наистина невероятни „Къщи на колела“, които попадат в книгата на рекордите Гинес заради своите особености. Една от тях е с височината на двуетажна къща, а друга има двигател от спортна кола.

Най-високата

Австралийската компания SLVR направи този кемпер по поръчка на семейство от 8 души, което обича да се отправя на дължи пътешествия из пустинните райони на страната. В основата на кемпера, който е получил името Commander 8x8 е военен камион MAN. Това е една от най-големите машини от този клас в света, като претендира и за е най-високата – цели 6 метра.

Вижте останалите на automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна