IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
11:15 | 25 октомври 2021
Обновен: 15:10 | 20 април 2024

Коя е Магдалена Серафимова, която убоде Борисов, Карадайъ и Пеевски

Тя е главна медицинска сестра на университетска болница "Софиямед"

По материала работи: Слав Велев
Коя е Магдалена Серафимова, която убоде Борисов, Карадайъ и Пеевски

Колаж: Facebook

Впоследните дни в социалните мрежи се завъртяха снимки и колажи как една и съща медицинска сестра ваксинира лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, както и бившите депутати Делян Пеевски и Йордан Цонев.
 
Поради възникналия силен интерес относно ваксинацията на политици в медицински комплекс "Софиямед" и отправени журналистически въпроси, ръководството на лечебното заведениe излезе с официално пояснение, предаде "ДНЕС.bg".


 
"УМБАЛ „Софиямед“ е водещо лечебно заведение в България, което е предпочитано от българските граждани, част от които са и политиците. Причината Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и много други водещи политици от различни политически партии да използват здравните услуги на "Софиямед", е техният личен избор", заявяват от лечебното заведение.

От там отчитат, че в медицински комплекс „Софиямед“ са се лекували и собственици и управители на много други лечебни заведения и за болницата е чест, че всички те са я избрали.

Медицинската сестра, която е извършила ваксинацията на горепосочените политици, е едно и също лице и се казва Магдалена Серафимова. Тя е главна медицинска сестра на университетска болница "Софиямед", част е от медицинския ваксинационен екип на болницата.

От лечебното заведение уточняват, че тя е извършила хиляди ваксинации от началото на пандемията на много пациенти, а всички ваксинации на територията на университетския медицински компекс се извършват по правилата на добрата медицинска практика и са под стриктен контрол и е невъзможно да се извършат нереални ваксинации.

"Болницата няма различни стандарти при предлагането на здравната услуга. УМБАЛ „Софиямед“ няма право да предоставя публично информация за пациентите си и тяхното здравословно състояние. Всеки пациент сам взима решение дали да оповести това, че е използвал услугите на лечебното заведение", посочват от болницата.

В заключение от лечебното заведение призовават всички български граждани да се ваксинират срещу COVID-19.

Още новини от България и света ще откриете на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна