IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
13:45 | 17 декември 2021
Обновен: 23:54 | 17 април 2024

Най-евтините за поддръжка автомобили. Вашият дали е в списъка?

Всички те са на азиатски производители – японски и корейски

По материала работи: Ставри Таргов
Най-евтините за поддръжка автомобили. Вашият дали е в списъка?

Автомобилите са страхотни - те ни отвеждат там, където трябва да отидем, а също така могат да бъдат забавни играчки или дори колекционерски артикули. Но независимо от началната им цена, сметките за текуща поддръжка и ремонт наистина се натрупват с течение на времето.

Американски експерти съставиха списък с модели, чиято годишни разходи за поддръжка са сравнително ниски и това ги прави отличен избор.

В списъка има автомобили от различни класове, но това, което прави впечатление е, че всички те са на азиатски производители – японски и корейски. Явно и това също е сред причините, поради които тези модели са особено популярни на пазара в Северна Америка.
 

Nissan Rogue (467 долара на година)

 

Всички версии на този компактен кросоувър SUV използват прост двигател без турбокомпресор, така че с напредването на възрастта на Rogue има по-малък шанс неговите компоненти под капака да се нуждаят от скъп ремонт. Това допринася за неговата добра оценка за надеждност и разумни средни годишни разходи за поддръжка от $467, което е под средното за сегмента.

 

Кои са останалите модели вижте на automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна