IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
11:15 | 22 декември 2021
Обновен: 10:36 | 18 април 2024

Замръзнал заряд, а? Джип BMW спаси Tesla с теглене в кучия студ навън ВИДЕО

Не всички знаят как се прави

По материала работи: Ставри Таргов
Замръзнал заряд, а? Джип BMW спаси Tesla с теглене в кучия студ навън ВИДЕО

Какво бихте направили, ако достигнете до отдалечена зарядна станция с напълно паднала батерия на електромобила си и установите, че устройството не функционира? И отгоре на всичко мобилните телефони нямат обхват и не може да повикате пътна помощ, а външната температура е -8 градуса по Целзий, което, както знаем, е доста лошо за електрическите коли?

Тази неприятна хипотетична ситуация се случва наистина на собственик на Tesla Model 3 Performance, който се озовал с изчерпана батерия на дефектирала зарядна станция ChargePoint близо до Алънспарк, Колорадо. За негово щастие, обаче, в района бил и журналистът Кайл Конър от изданието Insideevs, който тествал плъг-ин хибридното BMW X5 45e и успял да се притече на помощ.

Тъй като нямало как пострадалата Tesla да се зареди достатъчно бързо, преди да замръзне, на Кайл му дошла идеята да тегли Tesla-та с хибридния кросоувър. Собствениците на електромобили, които не знаят този трик, трябва да са наясно, че с теглене могат да заредят батерията си и да й осигурят известен пробег в ситуации като тази.

За да може опитът да е успешен, собственикът на Tesla Model 3 е трябвало да настрои системата за регенеративно спиране на 100%, преди да започне тегленето, за да може да добави възможно най-много енергия за възможно най-кратко време в замръзналия акумулаторен блок. Двамата водачи са се разбрали и за размяната на определени сигнали, тъй като не можели да използват телефоните си:

Това, което собственикът на електромобила трябвало да направи, е да поддържа машината си в пътя и да следи въжето да е опънато. Става ясно, че когато започва тегленето, хибридното BMW е в електрически режим и с 50% заряд на батерията.

Но планинският път със стръмни изкачвания принуждава журналиста да премине към хибридно задвижване. А след около 5,5 километра, злополучната Tesla вече имала 9% заряд, който бил достатъчен за достигането на станция, информира automedia.investor.bg.

Коментари

Пътна помощ ( преди 2 години )
Ама като има такива закъсали коли обаждате се на пътна помощ и нещата са уредени https://пътна-помощ.com/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна