IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
12:00 | 3 януари 2022
Обновен: 11:25 | 18 май 2024

До 20 бона – търсите си кола втора ръка. Ето ви три от най-безопасните

Днешният автомобилен пазар ни глези с хиляди разнообразни предложения

По материала работи: Ставри Таргов
До 20 бона – търсите си кола втора ръка. Ето ви три от най-безопасните

Купуването на нова кола с ограничен бюджет със сигурност изисква компромис. Но това не означава, че ще трябва да се откажете от полезните предимства, които съпътстват по-скъпите автомобили.

Просто трябва да изберете запазен и малко употребяван автомобил, но по-важното, което трябва да направите, е да подредите правилно приоритетите си.

Днешният автомобилен пазар ни глези с хиляди разнообразни предложения с богат избор от двигатели, каросерии и нива на оборудване. Сред предложенията обаче има модели, които могат да доставят хора и стоки от точка А до точка Б не само удобно и икономично, но и безопасно.

Изборът на кола е като изборът на жена: повечето са привлекателни по свой си начин и е трудно да се реши. Често цената се превръща в основен показател за качество, но, противно на общоприетото схващане, добрата кола изобщо не трябва да е скъпа.

Всяка година автомобилите стават все по-модерни и технологично напреднали и дори сред моделите в ценова категория до 20 000 лева има достойни кандидати. Сега ще ви покажем кои от тях са проектирани със специален акцент върху безопасността?

За да ви улесним да направите първите стъпки в търсенето си, ние съставихме списък с популярни автомобили на стойност под 20 000 лв. и след това проверихме нивото на безопасност на всеки според оценките на водещите организации в тази област - тези, които се занимават с професионални краштестове. А това са: EuroNCAP, ADAC и DEKRA.

За съжаление до края на 2021 г. цената на някои от офертите може надхвърли сумата от 20 000 лв., но все пак е добре да обърнете внимание на малко употребявани коли, а не на бюджетни чисто нови, защото те все още не могат да се похвалят нито с разширена функционалност, отговорна за защитата на пасажерите, нито с добри резултати в краштестовете. Постигат добра оценка само с допълнителни опции и пакети, а това е скъпо удоволствие.

Ето и кои автомобили могат да предложат петзвездна безопасност дори и на по-ниска цена.

1. Volkswagen Golf

Тук става дума за седмата генерация на модела, която за разлика от "шестицата" е оборудвана с ESP във всичките си версии. Новият Golf Mk8 също е много безопасен, но цената му съвсем не е по джоба на средностатистическия българин.

А на вторичния пазар можете да намерите сравнително свежи модели 2-3 пъти по-евтини от осмата генерация. Golf отдавна се счита за една от най-приятните коли за шофиране с репутация, която датира от десетилетия.

Освен това е много практичен и е добър избор за младо семейство. Автомобилът е идеален както за градски пътувания, така и за маршрути на среден разстояния. По отношение на безопасността Golf също е на ниво, като след краштест, "седмицата" печели максималните пет звезди.

2. Honda Civic

Моделът предлага много опции за конфигурация. Всички модели на каросерията на този компактен автомобил са ефектни, въпреки някои по-бюджетни решения. Но въпреки по-"по-обикновения интериор" има какво да заобичате в Civic, дори и в базовата ѝ версия и това е безопасността.

По отношение на безопасността, Civic също има отлични резултати. В случая, предвид нашата горна ценова граница, говорим за деветото поколение на модела - една кола, все още изглеждаща доста модерно.

3. Renault Meganе

Още едно интересно предложение. Лошата репутация на второто поколение имаше положителен ефект върху качествата на по-новите генерации. Има наистина много предложения в диапазона от 10 000 до 20 000 лв.

Интересно е, че за тези пари може да се намери отлична версия отпреди 2-3 години, чийто пробег не надвишава 50 000 км. И най-важното - безопасността също е на много високо ниво: Renault не прави колите здрави като танкове, но те са в състояние да защитят както шофьора, така и пътниците на пътя, пише automedia.investor.bg.

Коментари

Недоволен клиент ( преди 2 години )
На вниманието на бъдещите клиенти: моля имайте в предвид, че този сайт предлага китайски ментета на много от оригиналните продукти, затова цените са толкова "атрактивни"!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна