IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
11:00 | 10 януари 2022
Обновен: 08:56 | 19 април 2024

Вижте я първо без грим, после вижте и втората снимка и пак ще си говорим. А?

С макиаж можеш да промениш не само външния вид, но и живота си

По материала работи: Ставри Таргов
Вижте я първо без грим, после вижте и втората снимка и пак ще си говорим. А?

Американката Кристъл Лий преди промяната. СНИМКИ TIKTOK

Кристъл Лий дава съвети как с макиаж можеш да промениш не само външния вид, но и живота си

40-годишна американка събра 5 милиона почитатели в социалната мрежа TikTok, като постигна удивителна промяна oт грозно пате в прелестен лебед само и единствено гримирайки умело лицето си.

Кристъл Лий публикува видео без макиаж, от което гледа неугледно същество с едро лице и къса рядка коса. На следващите кадри тя е привлекателна синеока мацка на не повече от 30 години.

Кристъл, която е изкарала курс по професионално гримиране, се е разкрасила до неузнаваемост с козметика в нюд тонове, които са максимално близо до телесния натурален цвят. Нежни изкуствени мигли придават на очите ѝ блясък и изразителност. А по раменете ѝ се спускат добавени към скалпа вълнисти кестеняви кичури. Бледо червило подчертава изкусителните ѝ пълни устни.

“Потресени сме,
невероятна
трансформация.
Не вярваш, че това
е един и същи човек”,

писаха в мрежата почитателки на г-жа Лий.

До силата на грима жените прибягват още от древността. Египетската царица Клеопатра например е притежавала неустоим чар и ум, но не и съвършена красота. Което е компенсирала с прочути до днес козметични процедури и трикове за промяна на тялото и лицето – млечни вани и типичната за нея дебела очна линия, която подчертава и оптично уголемява очите.

Сега козметичната индустрия предлага много повече варианти за разхубавяване, но прилагането им е изкуство с тънкости, които много дами не владеят. Очната линия например коренно променя вида. Дебелата черна тип “лястовица” придава дълбочина и изразителност на окото, но тежи и по едно време се смяташе за демоде. Тя придава по-строг и сериозен израз на лицето. Ако не целите тежък вечерен грим, трябва да я изтъните или да смените цвета с кафеникав.

Американката Кристъл Лий е неузнаваема след промяната.

За постигане на ефекта Smokey Eyes преходът от очната линия трябва да е плавен, без видими граници и да изглеждат като мъгла. Кафявата линия е много подходяща за светла кожа, зелени очи, руса коса. Гримьорите съветват да я нанесете тънко и под долния клепач до миглите.

За повдигане на очите,

особено на хора с паднали клепачи, нанесете коректор под долната мигла откъм външната част на окото и очертайте изтеглена нагоре очна линия. Минете с коректор писалка под окото. Тази светла област обръща формата на очите нагоре. Не слагайте спирала или сенки отдолу - това поставя фокуса върху горната част на очите и ги повдига.

Подобен ефект имат и изкуствените мигли – повдигат окото и го разширяват. Ако цели ресници са ви твърде тежки, поставете при специалист допълнителни косъмчета само във външния край на миглите и нанесете спирала.

Веждите променят съществено израза в зависимост от формата на лицето. Основно правило е краят да не пада по-ниско от основата им – това засилва илюзията за клоняща надолу очна форма. Вместо това очертайте веждите повече настрани и нагоре. За правоъгълно лице са подходящи правите или леко сводести вежди. Извитите удължават физиономията. Те не се препоръчват и при кръгло лице – коригират го вежди с форма на покривче и удължен край.

Квадратното лице, напротив, изисква мека закръглена линия, която тушира остротата и ъгловатостта на овала. За сърцевидно лице не са подходящи и правите вежди – изострят го. Тънката вежда подчертава по-големия нос.

Червилото е важно колкото спиралата и ружа за пълната промяна. Известно е колко са комични наплесканите ярко и обилно устни. Затова първо ги очертайте с най-близкия до цвета на кожата ви молив. Покрийте ъгълчетата на устата с коректор или пудра. Едва тогава сложете червило. Яркочервеното е по-подходящо за плътни сочни устни

При тънки уста изберете
пастелни светли цветове

Основата под грима задава тона на целия външен вид. Допълнена с фон дьо тен, тя скрива дефекти, придава блясък. Нанася се върху почистено и хидратирано лице. Ако имате мазна кожа, използвайте пудра, която попива. Но има риск по някое време на деня да се събере на бучки. При суха кожа е подходяща базата на маслена основа.

Можете и да пропуснете фон дьо тена - само спирала, блясък за устни и няколко фалшиви лунички по бузите придават невероятно свеж младежки вид.

Формата на лицето
може да се коригира

с помощта на палитра за контуриране, руж, бронзатор. Тяхното умело използване може да прикрие недостатъците и да подчертае предимствата, да издължи или скъси лицето визуално, да смали оптически носа, да подчертае скулите. Светлите нюанси изтъкват предимствата, правят ги да изпъкват, а по-тъмните тушират проблемните форми.

Ако нямате контурна палитра, използвайте бронзант, кафеникави сенки и дори кафяво червило. Нанасяйте малко над скулите, за да повдигнете лицето. Перфекният цвят е два-три нюанса по-тъмен от кожата ви, но в същата тоналност. Ако сте твърде бледи, не избирайте тъмнокафяв цвят – контрастът на контуриращия продукт с цвета на кожата трябва да се сведе до минимум и преходът да е плавен.

Бронзант под долната устна я прави по-пълна, нанесен като сенки, придава свеж вид, а тъмен руж по носа го превръща в по-малък.

С тези магически техники през октомври и блогърката Киара Оуенс събра очите на милиони последователи в TikTok.

“Умението да се разкрасяваш с помощта на козметиката променя коренно не само външния вид, но и живота ти”, казва тя, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна