IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
10:30 | 7 март 2022
Обновен: 16:07 | 27 март 2024

Едно от "болните" места на колите са вратите. Навиците, които ги съсипват

Съвременните коли не са като руските от едно време

По материала работи: Ставри Таргов
Едно от "болните" места на колите са вратите. Навиците, които ги съсипват

За да удължите живота на всяко нещо, трябва внимателно да го използвате. Тази максима важи изцяло и за автомобила. За да се ремонтира по-рядко всяко едно устройство, е необходимо да се третира по-внимателно по време на работа. За съжаление понякога собствениците на автомобили развалят колата заради т.нар. лоши навици.

Едно от "болните" места на автомобилите са вратите, защото те постоянно се отварят и затварят. Но всеки го прави различно. Ето защо някои собственици на автомобили използват колата дълго време без ремонт, докато други постоянно трябва да ремонтират брави и панти. Ресурсът на механизмите на вратите се намалява поради лошите навици на водача.

1. Силно затръшване на вратите

Има шофьори, които, затваряйки вратата, я затръшват, сякаш е допотопно жигули или стар камион. Това е привично за по-старото поколение, защото те дълги години са затваряли вратите на руски коли, при които определено трябваше да се приложи сила.

Но в съвременните автомобили ключалките на вратите са добре регулирани и дори без сила ви позволяват да затворите вратата плътно. И ако постоянно "тряскате" вратата, ще се се появят хлабини и тракането при шофиране дори и на най-малките неравности ще е неизбежно.

Вижте продължението на automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна