IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
13:40 | 23 март 2022
Обновен: 05:36 | 28 март 2024

Здравеняк, с вид на ултрас. Българинът в Чуждестранния легион на Украйна

Той е обявил решението си във видеообръщение, което публикувал в профила си

По материала работи: Ставри Таргов
Здравеняк, с вид на ултрас. Българинът в Чуждестранния легион на Украйна

Нашият голям приятел И. К. Г. е заминал да се сражава в Украйна в Чуждестранния легион, за да отбранява свободата и правдата, както се изрази и той, помагайки на нуждаещите се!" Това съобщение буквално запали социалните мрежи.

Веднага опитахме да се свържем с трийсетинагодишния български смелчага, но той очевидно все още е на път към военните действия и не отговаря, пише 24 часа.

Съмишленици на И. ни съобщиха, че той е обявил решението си във видеообръщение, което публикувал в профила си. Но скоро след това видеото било свалено, като има подозрения, че това е направено от злонамерени про-путинистки хакери.

И. К. сам се определя като "зелен либертарианец, дежурен протестър, фейсбук-екстремист". Има здравеняшка физика, с вид на футболен ултрас, но ако се разходи човек из ФБ профила му, става ясно, че момчето използва главата си по предназначение, а не само да носи шапка на нея.

Когато започна войната в Украйна и публиката бе подразнена от "меките" изказвания на Ст. Янев, ето как коментира И.: "Да ви скандализирам малко: служителят на МО Стефан Янев (да не пресилваме нещата, като го назоваваме "министър") по същество е прав - това в Украйна не е война.

Според дефиницията на Р. А. Хайнлайн, "Войната не е чисто и просто насилие и убиване; войната е контролирано насилие, към което прибягваме, за да постигнем определена цел.

Целта на войната е да подпомогне решенията на твоето правителство чрез сила. Целта не е да убием врага само за да го премахнем… трябва да го накараме да прави онова, което искаме от него. Не убийство… а контролирано и целесъобразно насилие."

И в този смисъл - това в Украйна не е война. Може да е криминално престъпление - серийно убийство. Може да е тероризъм - да взривяваш цивилни.

Може да е военно престъпление - да използваш наборна армия срещу народа на друга страна. Може да е психопатщина - да пращаш 18-годишни младежи-пехотинци в конвои да останат без гориво и да бъдат избити.

Може да е тежка деменция - да рискуваш да започнеш Трета световна. Може да е дебилизъм - защото всеки тийнейджър, разцъкващ игрички на компютъра, е наясно, че няма как да се биеш срещу цял народ, подкрепен от целия свободен свят… Но война, в класическия смисъл, това не е. А служителят на нашето министерство на отбраната - да си подаде оставката и да отстъпи мястото на някой с топки."

Цялата история четете ТУК

Коментари

Bruceencug ( преди 1 година )
автоматика для откатных ворот в калининграде
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
DanielBit ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
Jimmieken ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
Ronaldmen ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
JefferyStono ( преди 1 година )
australia local phone number https://virtual-local-numbers.com/countries/65-australia.html
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
TrevorVop ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Darrelhoult ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна