IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
10:30 | 31 март 2022
Обновен: 21:43 | 23 април 2024

Индикаторите на таблото: 6-те най-често срещани сигнала за проблем

Всеки втори собственик на автомобил изобщо не отдава значение на тези пиктограми

По материала работи: Ставри Таргов
Индикаторите на таблото: 6-те най-често срещани сигнала за проблем

Приборният панел на съвременните автомобили светва като коледно дърво, когато се стартира двигателя. На него се появяват зелени, жълти и червени пиктограми, като всяка има собствено значение.

Проучване на агенцията агенцията Robins & Day показва, че всеки втори собственик на автомобил изобщо не отдава значение на тези пиктограми и не бърза да отиде до сервиза, надявайки се, че те ще изгаснат сами.

Експерти припомнят, че основната задача на жълтите и на червените икони е да предупреждават водача за неизправности в тяхното превозно средство. Ето и тези, на които задължително трябва да се обърне внимание, за да бъде избегнати по-сериозни повреди.

Жълт удивителен знак в буркан: проблем с гумите

Този жълт индикатор показва ниско налягане в гумите. Ако гумата се спука в движение, водачът ще го забележи без никакви подкани. Ако обаче в гумата се забие самонарезен винт, въздухът излиза бавно. Колелото се спуска до критични стойности и такъв сигнал не може да бъде пренебрегнат.

Трябва да излезете от колата и внимателно да прегледате гумите. Има обаче и случаи на фалшиви аларми при нормален спад на налягането в гумите.

Вижте останалото на automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна