IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
12:15 | 10 април 2022
Обновен: 12:18 | 1 май 2024

Пореден шок от Холивуд: И Джим Кери слага край на кариерата си

Aктьорът предпочитал спокойния живот далеч от прожекторите

По материала работи: Слав Велев
Пореден шок от Холивуд: И Джим Кери слага край на кариерата си

Любимецът на милиони Джим Кери в интервю за Access Hollywood каза, че ролята на злодея Доктор Роботник в „Sonic 2 филмът“ може да бъде последната в богатата му актьорска кариера. Телевизионният водещ Кит Кувър каза на Джим, че легендата на кънтри музиката Доли Партън би искала той да участва в предстоящия й биографичен филм. В отговор Кери каза:

„Хубаво е, но отивам да си почивам. Вероятно. Казвам го съвсем сериозно. Разбира се, всичко може да се случи. Ако ангелите ми донесат някакъв сценарий, написан със златно мастило, и разбирам, че ще бъде наистина важно хората да го видят, мога да се съглася. Мога да продължа по този начин, но сега си вземам почивка. Много харесвам спокойния си живот, много обичам да рисувам картини, харесвам духовния си живот. Никоя друга знаменитост никога не би казала това, но имам чувството, че ми е достатъчно. Направих достатъчно."

В интервю за Access Hollywood, Кери също разкри, че ще продава собствените си NFT картини, придружени от „говорещи екзистенциални разсъждения“. През април актьорът планира да пусне сайт, наречен Magic Hour за тази цел. От 2016 г. във филмографията на Кери има само три проекта - сериалът Just Kidding (2018-2020) и две части на Sonic Movie.

Джим Кери расте в бедно семейство. Майка му страда от форма на невроза и затова не може да работи, а баща му мечтае за кариера на музикант и художник и не е ентусиазиран от позицията си на счетоводител. Когато бащата на Кери остава без работа, цялото семейство се озовава на улицата и известно време живее в кола. По-късно бъдещият милионер трябва да работи като портиер във фабрика, за да печели пари.

Кери си спомня, че заключен в стаята си, прекарва часове пред огледалото. Момчето прави гримаси пред отражението си и си представя, че е страхотен актьор. Може би именно тези тренировки правят израженията на лицето на бъдещата звезда толкова подвижни и ярки.

През 1996 г. актьорът решава да се опита в драматична роля. Бен Стилър толкова много иска Кери да участва в неговия The Cable Guy, че предлага на актьора 20 милиона долара (почти половината от бюджета на филма). Това се превръща в рекорден хонорар за артист от комедийния жанр.

Коментари

Новини Варна