IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
17:00 | 29 април 2022
Обновен: 09:36 | 26 март 2024

Музикантите от Intelligent Music Project подариха ретро пиано на Летище София

Минути преди заминаването си за Торино групата изсвири българската песен на Евровизия „Intention”

По материала работи: Ставри Таргов
Музикантите от Intelligent Music Project подариха ретро пиано на Летище София

Българският представител на Евровизия 2022 Intelligent Music Project замина за Торино, за да представи страната ни на престижния конкурс, който започва след броени дни и ще бъде излъчен на живо по БНТ 1 на 10, 12 и 14 май от 22:00 ч.

Минути преди делегацията да се качи в самолета за Италия, музикантите от Intelligent Music Project официално подариха на Летище София красиво ретро пиано, което ще бъде разположено на Терминал 2.

„Идеята ни дойде по време на многобройните ни пътувания из Европа през последните два месеца. На почти всяко летище имаше поставено пиано, на което всеки може да седне и да посвири. Замислихме се, че в България няма подобна „инсталация“ и решихме да поправим това.

Пианото е изключително красиво, много старо, но много добре запазено. Доскоро го използвахме в студиото, но то вече си има нов дом. Нека всеки, който има желание да посвири на него, да го направи, без да се притеснява, защото с музика светът е по-хубав!

Благодарим и на Летище София, че се съгласиха да осъществим тази идея. През 2022 г. предприятието чества своята 85-а годишнина и това е нашият подарък за тях“, разказаха българските представители на Евровизия.

Intelligent Music Project призоваха всеки, който реши да посвири на пианото, да се заснеме и да качи видеото в социалните мрежи с хаштаг #playintelligentmusic, като самите те  дадоха пример, изсвирвайки на живо песента „Intention“, с която ще представят България на Евровизия в Торино.

България и Intelligent Music Project са част от първия полуфинал на конкурса, който ще се проведе на 10 май. Страната ни ще се представи на сцената под номер седем.

Участието на България на Евровизия се осъществява чрез публично-частно партньорство между Българската национална телевизия и продуцентска къща Intelligent Music Ltd.

Коментари

Новини Варна