IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
11:30 | 10 юли 2022
Обновен: 16:09 | 18 април 2024

Топ 5 български плажа, които да посетите през лятото

Два от тях са във Варненска област

По материала работи: Слав Велев
Топ 5 български плажа, които да посетите през лятото

Плаж Кара Дере до Бяла

Лято е! Време за безгрижни моменти, късни вечери с приятели, романтика... и море. Ако ви трябват идеи за плаж, на който да проснете хавлия и да се насладите на ваканцията, но искате да избягате от навалицата "GlasNews" подбра следващите места са за Вас:

Кара Дере

Името на плажа, който се намира на по-малко от 5 км от Бяла, означава "черното дере". До самата плажна ивица се стига по не много лесен преход. За да се доберете до морето, трябва да минете по тясна пътечка през лозовите масиви, които се отглеждат непосредствено до залива.

След лозите се прекосява и хладна борова гора, в чийто край се разкрива прекрасната гледка, която сте чакали цяла година.

Дуранкулак

Дуранкулак е най-северната точка на нашето Черноморие. Плажът  е сред най-чистите, просторните и богатите на безплатни морски сувенири, защото е осеян с черупки от миди, рапани и много други подобни. Морската вода целогодишно е малко по-студена от по-южните точки, но  е кристално чиста.

Камчийски пясъци

Плажът се намира в района между Шкорпиловци и Камчия, а дължината му е значителна. Пътят до него не е в най-доброто си състояние, но красотата му оправдава неудобствата. Там няма работещи заведения, охранители, спасители и въобще всякакви типажи, които да изкарват пари на гърба на природата. Затова е хубаво да си носите чадър, вода, храна и от каквото друго имате нужда, защото никой шофьор не би се навил да мине повече от 1 път по пътя наобратно.

Къмпинг "Делфин"

Къмпинг "Делфин" се намира между Варвара и Ахтопол. Край него има гъста борова гора, край която са разположени десетки палатки. Достъпът до плажа е изключително лесен.

Плажната ивица там е по-широка от всяка българска магистрала и стига чак до Централния плаж на Ахтопол. Цялата зона е свободна, има достатъчно място за всички и рискът да ти напълнят устата с пясък, докато си лежиш в сладка дрямка проснат като китеник на плажа, е наистина, ама наистина минимален. Морето е чисто, синьо, топло и почти винаги с вълни. Понякога е и доста ветровито. Встрани има живописни скали, от които се разкрива феноменална гледка.

Липите

Синеморец не е просто курорт, Синеморец си е религия. Който е отишъл веднъж, обикновено е готов на всякакви крайности, за да си купи едно парче земя там и да остане завинаги. В това число и аз! Макар по-известните плажове да са Велека и Бутамята и напълно да си заслужават цялата любов и възхищение, истински див е плаж Липите. До него е невъзможно да се стигне с автомобил и Слава Богу!

От южния плаж Бутамята се поема през горичката в края му, която някога е била осеяна с липи, и се върви по отъпканата пътечка, която преминава през чаровни заливи и скални форми, пише Дир.бг. На Липите няма нищо комерсиално, затовае добре да си подготвите провизии за плажния ден.

Коментари

Новини Варна