IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
12:00 | 24 август 2022
Обновен: 00:35 | 15 април 2024

Клъцни, срежи... Б (бюст) + У (устни) = българинът не харесва това. Нима?

Близо 80% от хората не биха променили нищо във външния си вид

По материала работи: Ставри Таргов
Клъцни, срежи... Б (бюст) + У (устни) = българинът не харесва това. Нима?

60% от българите не одобряват естетическите корекции във външния вид, показва проучване на агенция "Тренд", проведено по поръчка на "24 часа", между 5 и 12 юли.

Според данните едва 27% от анкетираните одобряват корекциите. 74 на сто пък смятат, че съвременните млади жени прекаляват с корекциите. Малко над 10 на сто са на мнение, че подобряването на външния вид не е прекалено.

Близо 80% от хората не биха променили нищо във външния си вид. Само 16 на сто са готови да си направят естетични корекции. Оказва се, че ако бъдат потърсени за съвет, по-голяма част от анкетираните няма да подкрепят свой близък да си направи корекция. Едва 26 на сто биха одобрили.

Д-р Йордан Йорданов е пластичен хирург. Той не е съгласен с данните от проучването. Според него хората, които искат да променят външния си вид, се увеличават.

"Интересът се засилва прогресивно. Интерес от страна на хора, които знаят какво искат. Традиционно се търсят корекция на бюст и на устни", констатира медикът.

В шоубизнеса естетическите корекции са ежедневие. Моделът и инфлуенсър Джулиана Гани демонстрира позитивното си отношение към тях.

"Никой не е казал, че трябва да се прибегне задължително до каквито и да било корекции. Просто това, че е модерно, че се наложи нещо като мода, е факт", коментира тя.

Според певицата Диона всеки може да си направи естетични корекции, като не трябва да се прекалява.

"Аз съм на мнение, че естетичните процедури трябва винаги да бъдат в рамките на нормалното. Човек не трябва да бъде в шоубизнес средите, за да си ги позволи. Това е лична необходимост, преценка, с която не трябва да се прекалява, без значение в каква сфера се изявява човекът", коментира певицата.

Според проучването критериите за красота в българското общество се налагат от фолк певиците, следвани от световните звезди и инфлуенсърите.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна