IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
18:54 | 28 май 2015
Обновен: 10:32 | 28 април 2024

Забраниха джапанките в Австралия

Табуто важи за дрескода на служители

По материала работи: Юлиян Атанасов
Забраниха джапанките в Австралия

На служителите в австралийската имиграционна служба им бе забранено да идват на работа с джапанки, чехли, сандали.
Аргументът на ръководството на ведомството е, че напоследък служителите са започнали масово да злоупотребяват с принципно свободния дрескод. Освен джапанките и прочие, се забранява и носенето на потници и тениски без ръкави, мрежести или на дупки.
"Има дрехи, които по никакъв начин не биха могли да бъдат част от деловия имидж. Това са дънките, джапанките, чехлите, сандалите, да не говорим за тениски без ръкави и потници. Не изискваме от нашите служители да носят обезателно костюми и вратовръзки, но със свободния дрескод не трябва да се злоупотребява", отбелязва ръководителката на имиграционната служба Джен Дорингтън.
Мнението на Дорингтън се споделя от много нейни сънародници. През юли 2013 г. десетки хиляди австралийци подписаха онлайн петиция с искане за забрана за носене на потници на обществено място. Аргументът бе, че това е дреха, разработена за деца, и следователно е неподходяща за възрастни хора.
 

Коментари

Новини Варна