IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
08:45 | 15 ноември 2022
Обновен: 07:44 | 23 април 2024

Бабата на Сашко пред Bulgaria ON AIR: Майка му го обича, но е нервна!

Живее във Великобритания с другия си син

По материала работи: Ставри Таргов
Бабата на Сашко пред Bulgaria ON AIR: Майка му го обича, но е нервна!

Майката на Сашко го обича, но е много чувствителна. Нервната й система е много чувствителна и вероятно поради това не можа да издържи да гледа детето.

Все пак те са трудни за гледане тези деца. Това заяви пред "България он Ер" бабата на изчезналия 12-годишен Александър Цветанов от Перник.

Момчето, което е аутист и има и хиперактивност, изчезна безследно в петък около 16 часа, докато бе с баща си - нотариуса от Брезник Александър Цветанов, в района на профилакториума в миньорския град.

Вече три денонощия се провежда безпрецедентна издирвателна акция, в която участват и хиляди доброволци от Перник, Дупница, София и други градове.

Въпреки усилията им до момента от детето няма следа. То е търсено с термокамери, следови кучета, хеликоптер, а по-рано вчера и водолазни екипи претърсиха водоеми в квартал "Калкас".

Сашко се отглежда само от баща си, който страда от церебрална парализа и е трудно подвижен, с помощта на неговите родители, а майка му Радостина от няколко години живее във Великобритания.

От профила на жената в социалните мрежи, който впоследствие бе изтрит, стана ясно, че тя има още един син, който е по-голям от Александър и живее със своя приятел на Острова.

Последните снимки на майката с малкия й син пък са публикувани през 2018 година.

Майката Радостина

"Тя се обажда от там непрекъснато да пита за детето. Тревожи се. И знае, че е изчезнало. Обади й се синът ми", добави бабата.

Сашко сниман да играе с котенце пред блок в Перник. Баща му: Това е той!

По думите й, Радостина не е виждала скоро детето си на живо.

"Поддържа контакт с него по Вайбър. За последно на живо го е виждала може би преди една година", допълни възрастната жена, цитирана от Dir.bg.

Коментари

Новини Варна