IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
14:20 | 15 януари 2023
Обновен: 23:22 | 18 април 2024

Съветите на Ванга: Какво носи щастие в дома

21 неща трябва да ги има във всеки дом

По материала работи: Ставри Таргов
Съветите на Ванга: Какво носи щастие в дома

21 неща, които носят щастие и трябва да ги има във всеки дом, описват Галина Жмих и Надежда Лапина в книгата „Съветите на Ванга“ /“Бард“/. Великата лечителка и пророчица през целия си живот се е стремила да прави добро на хората.

От хилядите, на които е помогнала, само малцина, и то за кратко, са били нейни ученици. Далеч не всички от тях разказват за познанството си с нея – притеснявали са се, страхували са се, че никой няма да им повярва.

Но времената се променят и става ясно, че това, което е казвала Ванга, вече не може да се крие. А и нейната цел е знанията да се предават не на отделни хора, а на всички, които намерят в себе си сили да тръгнат по правилния път и да станат по-добри и по-щастливи.

В тази книга читателите ще открият две истории, два разказа, обединени от съветите на Ванга за различни неща и предмети, които носят щастие и духовно, семейно и материално благополучие.

Ванга посочва какво трябва да има в малките ни семейни крепости, за да чувстваме душевен и физически комфорт. Ето някои от тях.

Сред най-важните са Библия, икони, светена вода, кръст. Колкото повече кръстове в къщата, толкова по-сигурно е, че злите сили ще ни подминат - кръстът трябва да се слага над прага, над прозорците, под леглото, под печката.

Хубаво е свещ да се пали всеки ден – за да не се отклоним от правилния път, срещу болести и нещастия. Звънчетата също са задължителни – над прага и над прозорците, отнасят молитвите до ангелите. 12 въглени от бреза в глинено гърненце – да поглъщат влагата и да привличат парите.

Морски раковини, миди и планински кристал – слагат се до иконостаса или до прозореца, където има директен достъп до светлина.

Добре е да имате кагор – църковно литургично вино, което, естествено, не е за напиване, а за прогонване на тъгата, лъжата и болестите. Меден ключ, но да няма брава – първообраз на ключа от царството Божие, помага при безплодие. Ако го загубите, то три дни се снабдете с нов.

Иглолистното дърво също е пожелателно. Колкото повече дърво в дома, толкова по-здрави са обитателите му. Герданите от дърво също вършат добра работа.

Дръжте морска сол в панички – три, най-много до седем. Солта изчиства въздуха и убива всяка болест. Донесете си просфора от църковната служба и шишенце с миро – осветено пред иконите масло, пише "Стандарт".

Коментари

Новини Варна