IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
15:20 | 17 януари 2023
Обновен: 10:42 | 28 април 2024

Петте мита за гумите, в които повечето шофьори вярват, че и безрезервно

Вижте кои са те

По материала работи: Ставри Таргов
Петте мита за гумите, в които повечето шофьори вярват, че и безрезервно

Какво може да бъде по-познато и разбираемо от автомобилната гума? Кръгла гумена измишльотина със стоманена корда вътре. Въпреки това, не всичко е толкова ясно, колкото смятат повечето шофьори.

Те си мислят, че когато гумите им са напомпани, колкото е нужно (според указанията на производителя) и са в добро състояние, всичко е наред.

Съществуват обаче и други параметри, за които трябва да се следи внимателно. В същото време през годините са се родили много митове, част от които нямат нищо общо с истината. Вижте кои са те.

Тесните гуми не стават

Един от най-упоритите митове твърди, че тесните колела не са много добри. Някак си се подразбира, че широчината на гумата трябва да е горе-долу сериозна.

Но тънките гуми предлагат намалено аеродинамично съпротивление и са с почти същото представяне на настилката като техните по-широки събратя. Нищо чудно, че те се поставят не само на модерни електрически автомобили, но дори и на масълкари, като Chevrolet Corvette Stingray.

Вижте продължението на automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна