IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
18:13 | 4 юни 2015
Обновен: 12:59 | 17 май 2024

Поли Генова: Всеки е различен и има право да бъде обичан!

Обичаната изпълнителка записва нови песни през лятото

По материала работи: Слав Велев
Поли Генова в сцена от мюзикъла "Грозното патенце"

Поли Генова е сред най-обичаните изпълнителки на българската сцена. Тя печели почитатели с прекрасния си глас и слънчевия си характер и позитивно излъчване. Поли започва да пее много малка и минава през школата на Рози Караславова и „Бон-Бон“. Изпълнителката представи България на „Евровизия“ с парчето „На инат“ през 2011 година. Една от най-силните й песни е баладата „За нас“. Поли участва успешно и в два мюзикъла – „Аладин“ и „Грозното патенце“.
 

- Поли, има ли място за грозни патенца в нашия свят?
- Винаги има място, защото, както казваме в нашия спектакъл, всеки е различен и има право да бъде обичан!


- Смяташ ли за удачна идеята тук, във Варна, спектакълът да се играе пред деца със специални образователни потребности?
- Разбира се, защото в текста на представлението има много важни и силни послания, които се надявам да са достигнали до децата. Освен това ми се иска и да са се забавлявали, защото това е най-важното за малчуганите. 



- Ти какво би искала да кажеш на децата със специални нужди?
- Много неща! Да са смели, да не се страхуват, да са безгрижни и да мечтаят, защото само който мечтае, ще полети.


- Това един весел или един тъжен спектакъл е?
- В него има от всичко по малко. Той на практика проследява една житейска метаморфоза. Благодарение на режисурата на Надя Асенова и прекрасния текст на Иван Ангелов, подкрепени от музиката на Марио Балтаджиев, на сцената виждаме много нюанси, през които преминават всички образи в мюзикъла. Много красив спектакъл, наистина! За мен е удоволствие и чест, че съм част от него.



- Аз следя кариерата ти и тя сякаш се люшка между радост и тъга – имаш и весели песни като „Солени дни“, и песни със силни послания като „За нас“. Така ли е?
- Всеки минава през различни етапи в живота си. През лятото  искаме да се забавляваме, нищо друго не ни интересува, а зимата ни владее по-меланхолично настроение. Освен това  аз пораствам, нормално е и музиката, която правя, да е различна. Като едно пате, което може би ще се превърне в лебед, ще видим! Според мен имам още много да израствам – професионално и в личен план. Смятам, че човек винаги има накъде да се развива и наистина не трябва да спира да мечтае!


- Не идваш често във Варна, харесва ли ти тук и успя ли изобщо да се разходиш малко при това гостуване в нашия град?
- Не, за съжаление. А много го обичам. Варна ми е един от любимите градове, може би защото тук намерих първата си любов, така че имам слабост към града и ако беше малко по-близо до София, сигурно щях да идвам по-често. 


- Какво предстои за теб оттук нататък?
- Прекрасно лято! Ще го посветя на правене на музика. Надявам се, че аз и моят екип ще успеем да сътворим много готини нови неща.


- Планирате нова песен?
- Не една, а няколко, които ще реализираме през есента. Така че очаквайте!


- По-весели или по-меланхолични ще са новите парчета?
- От всичко по малко. Трябва да има разнообразие, защото човешките емоции са най-различни. Това, което ни заобикаля, това, което ни се случва, ни кара да се вълнуваме по различен начин. За мен е важно да казвам нещо с това, което правя, да има послание, което докосва хората!


- За „Грозното патенце“ какво предстои?
- Остават още две представления в София до края на сезона. Радваме се, че успяхме да дойдем и във вашия град. Доколкото разбрах, имаме нова дата за Варна през октомври – на 17 -и, така че пак ще се видим!
 

- В други градове успяхте ли да го представите?
- Не, защото това е чисто нов спектакъл. Премиерата беше буквално преди три седмици, така че все още не сме имали физическата възможност да гостуваме в други градове. Надявам се, че този спектакъл ще обиколи страната, а и не само, защото децата имат нужда от силни и позитивни послания, имат нужда от хубава музика, имат нужда да разнообразяват всекидневието си и да чуват и виждат неща, които обогатяват културата им. 


Полина Петрова

Коментари

Новини Варна