IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
20:36 | 6 юни 2015
Обновен: 13:49 | 17 май 2024

Факти за мъжката психика

Неверните мъже имат по-ниско IQ

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка Ройтерс

Мъжете са от Марс, а жените – от Венера! Всички сме чували това твърдение. То произлиза от различията в мисленето и действията на мъжете и жените в различните ситуации.

Има неща в мъжката психика, които съществено се различават от тези в женската. Затова и ще ви представим няколко факта за спецификата на мъжката половина на човечеството.

Факт: Мъжете също искат да са семейни.

Широко разпространено е мнението, че жените са тези, които искат семейство, а мъжете – не. Често обвиняваме силния пол в желание за свободен и безгрижен живот. Това обаче не е истина.

Мъжете искат семейство не по-малко от жените. Изневерите са по-възможни до навършването на тридесетата година на мъжете. След това приоритетите им се пренасочват към желанието за семейство.

Факт: В природата на мъжете е да заглеждат жени.

Не се сърдете на половинката си, ако засечете погледа му да шари по някоя непозната жена, с която се разминавате по улицата.

Това се случва заради хормона тестостерон, който отговаря за мъжкото либидо, наред с други емоции като агресия и враждебност.

Мъжете имат 6 пъти повече количества тестостерон от жените. Той потиска центровете в мозъка, отговорни за контрола на импулсите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

 

Коментари

Новини Варна