IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
17:29 | 12 юни 2015
Обновен: 14:42 | 17 май 2024

Умни бикини предупреждават дамите

Засега новите бански са само в женски вариант

По материала работи: Деян Михайлов
Умни бикини предупреждават дамите

Ново френско изобретение подпомага жените да взимат точните решения, става дума за умни бикини, които помагат да се избегне слънчевото изгаряне по време на лятната отпуска, пише The Local.

В новите бански е вграден водонепропусклив датчик, който регистрира опасните слънчеви лъчи и температурата на въздуха. След това устройството сравнява тези данни с информация за собственичката на бикините като тип кожа и използвани от нея слънцезащитни масла и изпраща съобщение, ако се налага да се вземат предпазни мерки и да не се стигне до изгаряне на кожата.

Изобретателите на новите бански са нарекли продукта си „бикини за връзка” (bikini connecté). Те вече са в продажба само в женски вариант и струват 149 евро. Според Мари Спинали, шефка на френската компания, собственик на изобретението, идеята е дошла след като при нея е пристигнало момиче, изгоряло на силно слънце поради собствената си небрежност.

Коментари

Новини Варна