IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
20:22 | 13 юни 2015
Обновен: 21:29 | 17 май 2024

Момиче от народа завъртя главата на шведския принц

В монархическите фамилии в Европа остана един ерген по-малко

По материала работи: Юлиян Атанасов
Момиче от народа завъртя главата на шведския принц


 

В Стокхолм днес бе бракосъчетанието на единствения син на шведския крал принц Карл Филип и избраницата му София Хелквист. Церемонията се състоя в дворцовата църква в присъствието на кралското семейство, представители на правителството и парламента, роднини и приятели на жениха и невестата. Свидетели и гости на събитието бяха принцове и принцеси от много страни.
След венчавката съпружеската двойка обиколи, съпроводена от конна гвардия, празнично украсените централни улици на Стокхолм.
Карл Филип е херцог Вермландски и преди женитбата си бе един от видните ергени в Европа. Избраницата му София Хелквист е "момиче от народа".
Принцът е на трето място сред наследниците на шведския престол след по-голямата си сестра престолонаследницата Виктория и племенницата си Естел, тъй като по силата на конституционната реформа от 1980 г. се промени реда на наследяване на трона в съответствие с принципа за първородство.

Коментари

Новини Варна