IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
13:20 | 27 октомври 2023
Обновен: 17:46 | 27 април 2024

Розова пяна, но не за жени, а за колите ни: Вреди ли тя на автомивката?

С нея не бива да се прекалява

По материала работи: Ставри Таргов
Розова пяна, но не за жени, а за колите ни: Вреди ли тя на автомивката?

От известно време по автомивките се вижда една розова пяна, за която се твърди, че едва ли не е чудодейна. Сякаш всички полепнали по боята насекоми и мръсотия веднага изчезват и самото измиване се превръща в чисто удоволствие. Каква е тайната на тази автохимия, ви разказваме сега.

На една автомивка няма никой, а на следващата - опашка. По-евтино ли е? Не, но на втората от пистолета излиза розова пяна, която от мнозина се смята за по-ефективна.

Интернет е пълен с видеоклипове, където след използване на този вид химия точно в този цвят се случват истински чудеса и вече не е необходимо да използвате гъба - достатъчен е безконтактно изплакване.

Опитът ни позволява да съдим за автомобилните шампоани по делата им, а не по думите в рекламната брошура. А фактите са, че ако решите да използвате тази розова пяна не трябва да пестите препарата, защото ефектът няма да бъде постигнат. Трябва да има много пяна, пяната трябва да е плътна или с други думи колата да стане розова.

Получава се един интересен и необичаен цвят: първо, той е красив. Второ, такава пяна се разпространява забележимо дори върху светли автомобили, тоест, няма нужда да гледате покритието и да допълвате след това - третираните зони се виждат веднага. Но тук магията свършва и започва чистият маркетинг.
автомивка

Свикнали сме пяната на мивката да е бяла. Но човешката природа винаги изисква нещо ново и модерно, а разпадането на стереотипите винаги води до повишено внимание.

Така че паметник трябва да бъде издигнат не на химика, който е измислил уникалния състав, а на търговеца, предложил да се добави багрило с киселинен цвят. И тук няма магия.

За да измиете колата си добре и безконтактно, ви трябва качествен шампоан, независимо от цвета му и след това мощна струя вода. Розовата активна пяна е същата, като бялата - върши работа, но с течение на времето уврежда поликарбонатните повърхности на фаровете и стоповете. Така, че не прекалявайте с нея, независимо от цвета ѝ, пише automedia.investor.bg.

Коментари

Новини Варна