IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
15:54 | 19 юни 2015
Обновен: 11:31 | 28 април 2024

Боливуд налива до 50 млн. евро годишно у нас?

С ромите в България създаваме индийски сцени, коментира продуцентът Натараджан Рамджи

По материала работи: Златина Добрева
Боливуд налива до 50 млн. евро годишно у нас?

Инвестициите от Боливуд в България могат да достигнат до 50 млн. евро годишно. Това каза в интервю пред тв Bulgaria On Air индийският филмов продуцент Натараджан Рамджи.

"Снимал съм над 1000 филма в 16 страни и постоянно търся нови места за филмите си. Успях да посетя страната ви и реших, че това е мястото за индийския Боливуд“, обяснява той интереса си към нашата страна.

По думите му всеки техен филм се гледа от милиони индийци и по този начин страната ни може да получи тласък в туристическата индустрия. "Чрез филмите хората ще видят забележителностите на София, Варна, Созопол, Банско и ще проявят интерес да посетят България“, смята Рамджи.

За него обаче България има и друго предимство.

Тук вече има повече от милион индийци – ромите, който са дошли от Индия преди 1000 г., казва той.

"За нас те са много полезни, защото много си приличаме. Много роми участват във филмите ни. По този начин им даваме възможност за работа. С тях създаваме индийски сцени в България и не ни се налага да снимаме в Индия", обяснява Рамджи.

В момента снимаме четвъртия си филм и екипът се чувства много добре. Местните таланти са много добри, а индийските актьори се чувстват като богове, допълва продуцентът.

Коментари

Новини Варна