IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
10:21 | 25 юни 2015
Обновен: 15:42 | 14 април 2024

Концертът на Лорин Хил в София се отлага

Причината е ниската покупателна способност на зрителя у нас

По материала работи: Златина Добрева
Концертът на Лорин Хил в София се отлага

Концертът на Лорин Хил, който трябваше да се състои на 15 юли в столичната зала "Арена Армеец", се отменя. Организаторите пуснаха отворено писмо, в което обясняват причините и допълват, че и други концерти падат от афиша им.

"Концертите на Ms Lauryn Hill, Talib Kweli, Jam Baxter, R.A. The Rugged Man и Reverie няма да се състоят. Цялата музикална програма на Phat Bride Productions пада. С оглед на възникналите дискусии относно причините, сме длъжни да изясним нещата в прав текст. Поради претърпените финансови загуби от началото на годината (с огромен принос е концертът на MOS DEF), просто нямаме силите да продължим. Нямаме възможност да покрием предстоящите разноски по изявата на Lauryn Hill, без да застрашим парите на феновете при евентуален провал на по-следващо събитие. За да избегнем навлизането на дълбоко, което се оказа задължително при опита за развиване на по-алтернативна сцена и суб-културна среда в България, решаваме да кажем стоп сега. Правим пояснение, че не намекваме за липса на културна активност у нас, а за ниската покупателна способност на зрителя спрямо хонорарите на тези артисти: хората нямат пари и ние не можем да им се сърдим за това", се казва в изявлението.

От платформата допълват, че спират концертната си дейност сега, когато все още може да предоставят пълна възвращаемост на всеки един билет.

Относно продадените билети - най-късно до 5 юли, ще бъде изнесена пълна информация относно как, къде и от до кога всеки, закупил билет, ще може да си вземе парите обратно.

Коментари

Новини Варна