IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
13:02 | 26 юни 2015
Обновен: 11:50 | 28 април 2024

Французи ползват бонус от властите при покупка на електромобил

Властите в някои страни имат специални програми в подкрепа на екологичния личен транспорт

По материала работи: Юлиян Атанасов
Французи ползват бонус от властите при покупка на електромобил

Двеста и петдесет хилядният притежател на електромобил от популярна френско-японска компания стана специалистът по електроника Ив Нивел, съобщи сайтът на производителя. Инженерът от Бордо се възползвал от правителствена програма за подкрепа на замяната на стара кола с нов електромобил.
Нивел върнал старата си 21-годишна дизелова кола и си купил електрическото превозно средство. Електромобилите бързо стават популярни в развития свят. Властите в някои страни имат специални програми в подкрепа на екологичния личен транспорт. От април т.г. във Франция собственици на дизелови автомобили от по-старо поколение получават отстъпка от 10 хиляди евро, ако сменят стария автомобил с нов електрически.
"Екобонусът на правителството натежа значително в решението ми да купя електромобила", посочва Ив Нивел. "Но трябва да кажа, че бях завладян от първия миг, в който хванах волана на колата. Тя дава истинско удоволствие от управлението и съм щастлив да дам моя принос към опазването на околната среда", допълва той.
Продажбите на електромобили са се увеличили с близо 15% през май, в сравнение с миналата година, се казва в съобщението за пресата на Renault.
 

Коментари

Новини Варна